Warna Cat Luar Rumah Terkini

Artikel ini adalah panduan lengkap untuk memilih warna cat luar rumah terkini untuk rumah anda. Topik termasuk faedah mengecat rumah, cara memilih warna cat luaran dan trend warna cat luaran.

Faedah mengecat rumah anda ialah ia boleh meningkatkan daya tarikan mengekang dan menjadikannya lebih cekap tenaga. Ia juga boleh melindungi rumah anda daripada unsur alam semula jadi yang keras. Mengecat juga merupakan cara yang bagus untuk mengemas kini rupa rumah anda dan memberikan suasana baharu yang segar.

Terdapat banyak jenis cat yang boleh anda gunakan untuk projek luaran, tetapi terdapat beberapa yang lebih baik daripada yang lain. Sesetengah cat mempunyai liputan yang lebih baik daripada yang lain dan sesetengahnya akan bertahan lebih lama daripada yang lain dalam iklim tertentu.

Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: www.kylieminteriors.ca
Idea Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: brandonrfriedman.com

Terdapat banyak jenis cat yang boleh anda gunakan untuk projek luaran, tetapi terdapat beberapa yang lebih baik daripada yang lain. Salutan adalah seperti bahan seperti cecair yang boleh digunakan pada permukaan luar. Mereka memberikan perlindungan daripada luluhawa dan kerosakan, dan mereka selalunya mempunyai jangka hayat yang panjang.

Cat berasaskan minyak lebih tahan lama daripada cat berasaskan air kerana ia mempunyai masa pengeringan yang lebih lama, yang memberikan lukisan lebih masa untuk menyembuhkan dan mengelak -cat berasaskan kerana mereka mempunyai masa pengeringan yang lebih lama, yang memberikan lukisan lebih masa untuk menyembuhkan dan mengelak.

Cat berasaskan minyak adalah lebih elastik daripada cat berasaskan air, jadi cat boleh mengembang dan mengecut dengan lebih cepat semasa perubahan kelembapan.

Idea Terbaik Warna Cat Luar Rumah Terkini
source

Ilmu Warna, Kesan Psikologinya dan Makna Mengikut Budaya Berbeza

Warna bahagian luar bangunan mempunyai kesan psikologi yang ketara kepada orang yang tinggal di dalamnya. Warna adalah salah satu aspek yang paling penting untuk dipertimbangkan semasa memilih warna cat luaran untuk rumah anda.

Warna mempunyai banyak makna dan persatuan budaya yang berbeza, itulah sebabnya penting untuk mengetahui warna yang terbaik untuk wilayah anda dan warna yang terbaik untuk personaliti anda.

Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: www.thespruce.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Biru
Source: jxfpaintingservice.ca

Apakah Warna Cat Luar Rumah Paling Popular?

Cat ialah cara yang bagus untuk menambahkan personaliti pada rumah anda. Ia juga boleh digunakan untuk menutup sebarang ketidaksempurnaan di luar rumah anda. Tetapi, anda perlu ingat bahawa terdapat banyak jenis warna cat di luar sana sehingga sukar untuk memilih yang sesuai untuk rumah anda.

Artikel berikut akan memberi anda sedikit gambaran tentang warna cat luaran yang paling popular dan apakah beberapa skema warna luaran yang paling popular.

Warna cat luaran yang paling popular ialah putih, hitam, kelabu, coklat dan biru.

Warna Cat Luar Rumah Terkini Populer
source
Contoh Gambar Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: www.livasperiklis.com

Putih

Putih adalah warna yang paling popular untuk cat luaran kerana ia memantulkan cahaya dan menyembunyikan kotoran. Ia juga merupakan warna yang paling mudah untuk diselenggara dan dibersihkan.

Warna Cat Luar Rumah Terkini Putih
Source: thearchitecturedesigns.com
Idea Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: pinterest.com

Hitam

Hitam adalah warna yang popular kerana ia memberikan rasa keanggunan pada sesebuah rumah. Ia juga menjadikan rumah kelihatan lebih moden.

Idea rumah moden bisa pelajari di sini: Design rumah kampung moden

Gambar Warna Cat Luar Rumah Terkini Hitam
Source: pinterest.com
Idea Warna Cat Luar Rumah Terkini Hitam
Source: hunker.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Gelap
Source: decororo.com

Kelabu

Kelabu adalah warna neutral yang boleh menyembunyikan kotoran dengan baik sambil masih kelihatan canggih.

Warna Cat Luar Rumah Terkini Kelabu
Source: www.behr.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Kelabu Terbaik
Source: moondancepainting.com
Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini Kelabu
Source: www.behr.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Warna Kelabu
Source: pinterest.com
Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini Kelabu Terbaik
Source: pinterest.com

Coklat

Coklat adalah satu lagi warna neutral yang disukai ramai kerana ia kelihatan semula jadi dan sebati dengan alam semula jadi.

Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini Coklat
Source: pinterest.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Coklat
Source: diydecorideaz.com
Idea Warna Cat Luar Rumah Terkini Coklat
Source: thedestinyformula.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Coklat
Source: pinterest.com
Gambar Warna Cat Luar Rumah Terkini Coklat
Source: pinterest.com

Biru

Biru juga merupakan warna yang sangat popular untuk rumah kerana ia memberikan suasana ketenangan dan kedamaian yang dirasakan ramai.

Cat Luar Rumah Terkini Warna Biru
Source: pinterest.com
Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini Biru
Source: pinterest.com
Idea Warna Cat Luar Rumah Terkini Biru
Source: pinterest.com

Bagaimana Memilih Warna Cat Rumah Luaran?

Memilih warna yang sesuai untuk bahagian luar rumah anda bukanlah satu tugas yang mudah. Terdapat begitu banyak faktor yang perlu dipertimbangkan, seperti cita rasa peribadi anda, persekitaran sekeliling, dan juga jenis rumah lain di kawasan kejiranan anda yang dicat.

Langkah pertama untuk mencari warna cat yang betul ialah mendapatkan sampel beberapa warna yang anda suka. Sebaik sahaja anda mempunyai sampel ini, bawa mereka keluar untuk melihat penampilannya dalam keadaan pencahayaan yang berbeza. Ini akan membantu anda menentukan warna yang paling sesuai pada masa yang berbeza dalam sehari dan dalam keadaan yang berbeza.

Panduan Terbaik Untuk Memilih Warna Cat Luaran Rumah Yang Sempurna Untuk Rumah Anda

Warna Cat Luar Rumah Terkini Biru
Source: www.schemecolor.com

Memilih warna cat luaran yang sempurna untuk rumah anda kelihatan seperti tugas yang sukar. Terdapat begitu banyak warna untuk dipilih dan begitu banyak faktor yang perlu dipertimbangkan.

Sebagai contoh, jika anda sedang mencari warna cat yang akan kelihatan baik dengan landskap semula jadi di sekeliling rumah anda, anda perlu memilih warna yang berada dalam keluarga yang sama seperti yang terdapat di alam semula jadi.

Warna Cat Luar Rumah Terkini Hangat
Source: www.behr.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Simple
Source: pinterest.com

Jika anda sedang mencari warna cat yang akan memantulkan cahaya matahari, anda pasti inginkan warna yang mempunyai pemantulan yang tinggi atau mempunyai kemasan logam.

Jika anda sedang mencari warna cat yang akan melengkapkan seni bina dan landskap anda, maka pertimbangkan untuk memilih salah satu daripada “warna yang lebih sejuk“, seperti biru atau hijau.

Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini

Warna Cat Luar Rumah Terkini Gambar
Source: thespacebetweenblog.net
Warna Cat Luar Rumah Terkini Kuning
Source: diynetwork.com

Warna cat luaran ialah warna yang anda lihat di bahagian luar rumah anda. Ia adalah bahagian penting dalam daya tarikan mengekang rumah anda dan boleh membuat perbezaan yang ketara dalam cara harta anda dilihat.

Memilih warna yang sesuai untuk cat luaran anda boleh membingungkan, itulah sebabnya penting untuk melakukan penyelidikan sebelum anda membuat komitmen kepada mana-mana satu warna. Anda ingin memastikan bahawa anda mencari warna yang melengkapkan gaya dan seni bina rumah anda, sambil juga selaras dengan warna yang paling laris di kawasan tempat tinggal anda.

Berikut ialah koleksi gambar sebagai rujukan yang boleh membantu anda memilih warna terbaik untuk cat luaran anda:

Warna Cat Luar Rumah Terkini Rustik
Source: pinterest.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: www.schemecolor.com
Warna Cat Luar Rumah Terkini Sejuk
Source: pinterest.com
Contoh Warna Cat Luar Rumah Terkini
Source: homesfeed.com

Memilih warna cat eksterior yang tepat bisa jadi sulit. Pertama, Anda perlu memikirkan bagaimana warna akan terlihat dalam pencahayaan yang berbeda dan di bawah lingkungan yang berbeda. Untungnya, Anda tidak perlu mengombinasikan warna sendiri dan memastikan warnanya cocok.

Kami meminta pendapat beberapa arsitek paling dihormati di Selatan tentang warna cat eksterior. Apakah Anda sedang mencari seorang pelukis yang dapat memberikan rumah Anda patina yang sempurna atau membantu dengan proyek bertema pantai, arsitek ini memiliki beberapa saran bagus untuk mencapai warna cat eksterior yang sempurna.

warna cat luar rumah terkini
source: southernliving.com

Biru dan hijau tua, teredam di rumah ini, mencerminkan warna pantai Teluk. Ini adalah palet klasik untuk rumah Selatan karena mudah dilihat dan memberikan getaran hangat dan mengundang. “Warna biru-hijau tua mencerminkan lingkungan Pantai Teluk.” -Michael G.Imber

warna cat luar rumah terkini
source: southernliving.com

Beberapa gambar di atas boleh anda gunakan untuk pertimbangan dan rujukan. Jika anda memerlukan petua menghias rumah yang lain, lihat blog penuh kami, Deco Malaysia.