Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil

Bilik tidur merupakan salah satu bilik terpenting dalam sesebuah rumah. Ia boleh digunakan untuk tidur, belajar, bersantai dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, tidak semua bilik tidur mempunyai katil.

Bilik tidur boleh dihias dalam pelbagai cara, dan tiada peraturan yang ditetapkan untuk mereka bentuknya. Sesetengah orang lebih suka bilik tidur minimalis dengan perabot dan warna ringkas, manakala yang lain lebih suka bilik yang lebih eklektik atau bertema. Tidak kira apa gaya anda, anda boleh mencipta bilik tidur yang bergaya tanpa katil!

Jika anda sedang mencari beberapa idea tentang cara menghiasi bilik tidur anda, maka artikel ini adalah untuk anda. Berikut adalah beberapa petua untuk idea hiasan bilik tidur tanpa katil!

Bilik Tidur Tanpa Katil
Source: dwell.com

Artikel ini akan memberi anda pilihan katil lantai terbaik di pasaran, serta petua bagaimana untuk menjadikannya berfungsi dengan baik di ruang anda. Ia juga akan menyediakan anda dengan beberapa reka bentuk kegemaran kami yang telah kami temui setakat ini!

Tilam untuk Menghias Bilik Tidur Ringkas dan Bergaya

Tilam adalah perabot yang menyediakan sokongan untuk keselesaan tidur. Ia biasanya diperbuat daripada buih, dan mempunyai penutup yang sering dipanggil pad tilam atau tempat tidur. Tilam boleh digunakan di atas katil, di atas lantai, atau dalam RV.

Pelajari tentang deco bilik tidur kecil simple

Tilam untuk Menghias Bilik Tidur Ringkas dan Bergaya
source: www.domino.com

Tilam biasanya terdiri daripada dua lapisan. Lapisan atas dipanggil lapisan keselesaan, dan terdiri daripada bahan lembut seperti kapas atau bulu untuk memberikan kehangatan dan kusyen. Lapisan bawah dipanggil lapisan sokongan, dan ia memberikan ketegasan kepada tilam. Tilam boleh didapati dalam pelbagai saiz seperti saiz berkembar, saiz penuh, saiz queen, saiz raja dan saiz raja California.

Idea Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil

Idea Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil
source: home-designing.com

Tilam adalah cara yang baik untuk merapikan idea menghias bilik tidur anda. Mereka adalah pilihan yang mudah dan bergaya bagi mereka yang mempunyai ruang yang terhad. Mereka juga menawarkan peluang untuk reka bentuk dalaman moden, yang mendapat permintaan tinggi hari ini.

Petua: Bilik tidur ini sesuai untuk lelaki bujang

Dinding Kaca dan Bilik Tidur Tiada Kepala Katil

bilik tidur tanpa katil
source: instagram.com

Tiada kepala katil, tiada masalah. Kami suka bagaimana bilik ini menggunakan dinding tingkap yang cantik sebagai kepala katil di ruang moden tetapi sangat selesa ini. “Menolak katil ke tingkap mencipta kepala katil segera,” kata Fenimore.

Bilik Tidur Kecantikan yang Diilhamkan Bali

Bilik Tidur Kecantikan yang Diilhamkan Bali
source: instagram.com

Walaupun kebanyakan kita tidak mempunyai pemandangan lagun dari bilik tidur kita, kita masih boleh mengagumi dari jauh. Ruang Bali ini adalah bukti bahawa anda tidak memerlukan banyak perabot di ruang tidur anda untuk mencapai kesempurnaan reka bentuk dalaman.

Idea Katil Bulat Terapung

idea katil terapung untuk bilik tidur tanpa katil
source: www.elledecor.com

Di rumah bulat yang ikonik, katil bulat yang digantung membersihkan lantai dan meniru bentuk rumah. Dengan dinding tingkap dan ruang yang terhad untuk menggantung lukisan, perabot juga berfungsi sebagai seni.

Deco Monochrome atau Semula Jadi

Menggunakan palet warna diskret dengan beberapa aksen adalah langkah terbaik. Ini kerana banyak warna dan tekstur dengan mudah dapat mengatasi otak anda, membuat anda jengkel dan bukannya santai dan bersedia untuk tidur.

Deco Bilik Tidur Monochrome atau Semula Jadi
source: diytomake.com

Warna yang lembut dan menenangkan, serta bahan semula jadi, dianggap lebih tenang dan boleh membuat bilik tidur anda berasa lebih bersih dan lebih teratur. Selain itu, bulu membuang atau lembaran linen putih dengan rupa desa mereka dengan serta-merta akan meningkatkan rasa selesa di bilik tidur anda.

Dan anda masih mempunyai ruang untuk bermain dengan aksen warna juga!

Pilih Sarung Besar untuk Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil

Pilih Sarung Besar untuk Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil
source: instagram.com

Apabila mereka bentuk bilik tidur tanpa bingkai anda, ambil isyarat dari ruang ini dan pilih saiz yang lebih selesa daripada katil anda.

“Buat estetika yang santai dengan menyarung duvet atau coverlet anda di atas tilam dan bukannya menyelipkannya,” kata Fenimore.

Ia adalah satu pembaikan yang mudah dan akan menghapuskan apa-apa kekecohan apabila membuat hiasan bilik tidur tanpa katil.

Katil Siang di Ruang Tamu Terbuka

Katil Siang di Ruang Tamu Terbuka
source: thedesignfiles.net

Katil siang di ruang tamu terbuka. Katil platform Pop & Scott dengan permaidani Pampa, permaidani Beni Ourain vintaj dan penanam corong Anchor Ceramics. Foto – Annette O’Brien. Pengeluaran – Lucy Feagins / Fail Reka Bentuk.

Bingkai Seni Dinding untuk Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil

Bingkai Seni Dinding untuk Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil
source: www.domino.com

Apabila katil anda rendah ke tanah, anda membebaskan beberapa ruang dinding tambahan, peluang yang sempurna untuk mengembangkan galeri anda. Dan jika anda memerlukan meja tidur apabila anda boleh mempunyai, atau dua tumbuhan besar sebagai gantinya.

Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil dengan Siling Rendah

Bilik Tidur Tanpa Katil dengan Siling Rendah
source: home-designing.com

Gabungan katil rendah dengan siling rendah. Siling rendah dan bilik tidur loteng adalah sebab yang baik untuk melabur dalam katil rendah. Rangka katil tradisional tidak sesuai di sini.

Idea Bilik Tidur Tanpa Katil
source: home-designing.com

Petua: gunakan permaidani Camouflage, rasuk terdedah, dan skema warna tempat tidur tanah berkumpul untuk mencipta gaya yang terasa dekat dengan bumi.

Bilik Tidur Tradisional Jepun

Sebuah negara Asia yang penuh dengan keindahan, misteri, budaya, dan banyak lagi. Ya, kita bercakap tentang Jepun! Lebih dari tiga ratus juta orang tinggal di tanah yang luar biasa ini, dan selalu tetap menjadi tempat daya tarik dan daya tarik bagi orang asing. Mari kita lihat bilik tidur Jepun.

Bilik Tidur Tradisional Jepun
source: architecturesideas.com
Bilik Tidur Tanpa Katil Tradisional Jepun
source: architecturesideas.com

Sama ada anime Jepun, makanan, atau unsur-unsur budayanya, ada sesuatu yang istimewa dan unik tentang negara ini bahawa unsur-unsur terbaiknya dengan serta-merta menjadi sebahagian daripada gaya hidup yang bergaya. Salah satu trend yang cepat muncul adalah hiasan dalaman Jepun, terutamanya Bilik Tidur Jepun!

Bilik Tidur Jepun Moden
source: architecturesideas.com

Dalam dunia reka bentuk bilik tidur, tema Jepun minimalis kini semakin popular. Anda mesti tertanya-tanya – mengapa? Nah, alasannya mudah, gaya Jepun adalah mengenai kesederhanaan dan kecanggihan. Gaya ini terutamanya memberi tumpuan kepada konsep, “kurang lebih,” dan sifat ini juga menjadikan mereka sangat menarik. Sama sekali tidak ada keraguan bahawa bilik tidur Jepun adalah bilik yang paling santai yang pernah anda hadapi.

Bilik Tidur Jepun dengan Tema Bunga

Ini lebih kepada sisi tradisional tetapi dengan sentuhan moden. Lihatlah betapa indahnya tempat tidur bunga dan pengaturan yang kelihatan! Katil ini dihiasi dengan cadar bercorak bunga, diletakkan berhampiran tingkap gaya Jepun. Bunga sakura tiruan dalam pasu di atas meja membawa keluar lebih banyak getaran gaya rumah Jepun ke seluruh ruang.

Bilik Tidur Jepun dengan Tema Bunga
source: architecturesideas.com

Anda juga boleh menambah lampu gaya Jepun, seperti dalam gambar di atas, untuk menjadikan bilik anda lebih cerah pada waktu malam. Untuk lantai, anda boleh pergi dengan permaidani tatami tradisional. Jika anda tinggal di kawasan yang lebih sejuk, adalah penting untuk mengelakkan rasa sejuk pada waktu malam.

Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil Jepun
source: architecturesideas.com

Jika anda ingin melukis dinding anda, pergi dengan nada biru halus atau apa-apa warna yang serasi dengan katil anda.

Tatami Mats

Apabila ia datang ke bilik tidur Jepun, anda harus mula merancang ruang dari bawah ke atas. Seperti yang anda sudah tahu, di rumah Jepun, anda harus mengelakkan memakai kasut dalam apa jua bentuk, terutamanya di bilik tidur.

Oleh itu, untuk membuat kaki bertelanjang kaki anda selesa, bilik tidur Jepun biasanya indah ditutup dengan tikar Tatami. Tikar Tatami ini semuanya diperbuat daripada bahan semula jadi, yang bermaksud jerami beras yang diproses, semuanya organik.

Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil Jepun Tatani Mats
source: terrycralle.com
bilik tidur Jepun tatani mats
source: www.houzz.com

Walaupun mereka kelihatan begitu nipis dan ringan, tikar Tatami sangat lembut, dan apabila anda hanya berjalan di permukaan mereka, anda akan merasa seperti berhubung dengan Bumi. Satu-satunya kelemahan kepada tikar Tatami adalah bahawa mereka cukup mahal. Memandangkan mereka diperbuat daripada bahan semula jadi, tikar yang selesa ini datang pada harga.

Walau bagaimanapun, meliputi bilik tidur anda dengan unsur-unsur ini adalah keseronokan. Pastikan anda melakukan proses ini dari dinding ke dinding. Sekiranya harga tidak selesa, anda boleh memilih beberapa tikar Tatami yang lebih kecil dan memotong saiznya untuk menampung kawasan yang anda minati. Sebagai contoh, anda boleh meletakkan tikar ini di sekitar kawasan katil, jadi apabila anda turun dari katil anda, kaki anda akan rosak.

Contoh Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil

Contoh Hiasan Bilik Tidur Tanpa Katil Jepun
source: architecturesideas.com
Bilik Tidur Jepun Tradisional
Source: bestdesignideas.com
Bilik Tidur Jepun Moden
Source: www.residencestyle.com
Bilik Tidur Bergaya Tanpa Katil
HGTV
Bilik Tidur Moden Tanpa Katil
Bilik Tidur Moden Tanpa Katil
Bilik Tidur Sempit Tanpa Katil
Bilik Tidur Sempit Tanpa Katil

Katil boleh mahal dan selalunya memakan banyak ruang. Jika anda ingin menjimatkan wang atau mencipta bilik tidur yang lebih berfungsi, pertimbangkan untuk membuang katil. Anda mungkin terkejut melihat betapa bergaya dan selesa bilik tidur anda tanpa katil!