Hiasan Dapur Tanpa Kabinet

Dapur tanpa kabinet menjadi lebih popular kerana ia lebih murah untuk dibina dan lebih murah untuk diselenggara. Mereka juga mengambil lebih sedikit ruang daripada dapur tradisional dengan kabinet. Apakah anda mencari idea hiasan dapur tanpa kabinet? simak artikel berikut untuk dapatkan petua menghias dapur tanpa kabinet.

Dapur ini juga membolehkan pemilik rumah melihat apa yang mereka ada dalam pantri atau kabinet mereka pada setiap masa, yang boleh membantu mereka menjimatkan wang untuk barangan runcit.

Hiasan Dapur Tanpa Kabinet
source: www.hgtv.com

Reka Bentuk Dapur Tanpa Kabinet

Mereka bentuk dapur tanpa kabinet boleh menjadi tugas yang sukar. Adalah penting untuk mengetahui perkara yang anda hadapi dan mempunyai beberapa idea tentang perkara yang anda mahukan sebelum anda memulakan.

Terdapat banyak cara untuk menukar dapur anda tanpa kabinet – anda boleh membiarkannya terbuka, menambah pulau atau menjadi kreatif dan mencipta sesuatu yang baharu.

idea Hiasan Dapur Tanpa Kabinet
source: www.realhomes.com

Sebelum anda memulakan projek pengubahsuaian anda, rancang segala-galanya lebih awal. Tanya diri anda apakah tugas yang perlu anda selesaikan sebelum meneruskan ke langkah seterusnya, dan pastikan semuanya sesuai dengan jadual projek.

Untuk mendapatkan hiasan dapur yang sesuai untuk anda, gunakan beberapa idea hiasan dapur tanpa kabinet berikut.

Rak Simple

Rak Simple Dapur Tanpa Kabinet
source: www.hgtv.com

Satu atau dua rak ringkas di dinding dapur boleh menjadi cara terbaik untuk menambah ruang simpanan. Rak ialah cara terbaik untuk menyusun periuk dan kuali, rempah ratus dan barangan lain yang sering anda gunakan.

Rak Dapur Tanpa Kabinet
source: www.hgtv.com

Hiasan dapur dengan rak digabungkan dengan dinding yang betul akan membuatkan dapur berasa selesa walaupun tanpa kabinet atas.

Rak Terbuka untuk Penyimpanan

Rak Terbuka untuk Penyimpanan
source: www.homelane.com

Rak terbuka menggunakan ruang paling baik dan sesuai untuk rumah minimalis atau yang mempunyai ruang taman yang terhad. Anda juga boleh memikirkan reka bentuk – kompleks atau mudah. Apabila anda memilih apa-apa jenis pendakap atau rak, pastikan ia sesuai dengan estetika keseluruhan dapur.

Rak Dapur Pengganti Kabinet
source: www.homelane.com

Ruang yang bagus untuk meletakkan ini betul-betul di bawah ruang terbuka, jadi ia menjadi tempat yang mudah untuk mempamerkan koleksi tembikar, buku masakan, cermin mata berwarna dan banyak lagi anda.

Dapur lama mempunyai rasa desa yang indah berkat reka bentuk penyimpanan kreatif dan corak berjalur pin.

Walaupun ini mungkin kelihatan tidak perlu, unit rak terbuka menawarkan cara terbaik untuk meningkatkan storan dapur jika anda tidak mempunyai banyak ruang kabinet yang tersedia. Dapatkan rak paparan yang anggun di sini dan letakkannya di sudut yang ketat atau dinding sempit untuk mempamerkan beberapa pinggan mangkuk anda yang sejuk.

idea rak terbuka dapur tanpa kabinet
source: www.apartmenttherapy.com

Rak yang dipasang di dinding boleh berfungsi sebagai rak pengeringan atau menyediakan ruang untuk penyimpanan tambahan. Mereka juga membuat paparan hiasan yang hebat apabila meletakkan kutleri anda. Dan jika anda bimbang tentang pemasangan meninggalkan lubang, jangan risau – ia sangat mudah untuk dipasang.

Rak Kayu Bertingkat

Jika penampilan bogel adalah perkara anda, reka bentuk dapur ini sesuai untuk anda. Perabot ini sesuai dengan skema warna dan termasuk storan bawah kaunter tanpa kabinet sama sekali. Reka bentuk unik ini akan mempunyai mentaliti “segala-galanya di tempatnya”. Pemilik rumah ini juga telah menggunakan dinding kaca yang besar dengan menambah rak di hadapannya.

hiasan dapur tanpa kabinet
source: www.homelane.com

Orang ramai masih boleh melihat melalui rak dan cahaya tidak disekat di bahagian lain, menjadikannya mudah untuk menyimpan barang juga. Tiada kemahiran atau pengetahuan khas diperlukan, jadi ia mudah dilakukan di dapur anda! Tetapi jika anda bukan jenis pembungkusan sendiri, anda mungkin mahu memikirkan semula pilihan ini.

idea hiasan dapur tanpa kabinet
source: www.homelane.com

Rak Rustic Memanjang

Nampaknya rak terbuka adalah trend yang semakin berkembang di dapur hari ini. Pilihan yang popular ialah mempunyai satu dinding tanpa kabinet atas, dengan rak terbuka terletak di sekeliling perimeter bilik. Kita semua tahu semua orang berkumpul di dapur, jadi mungkin sudah tiba masanya untuk memberi ruang lebih sedikit ruang.

Dapur kegemaran kami ialah RUANG TAMU EXTENDED dan bukannya lautan kabinet.

idea dapur tanpa kabinet atas
source: coatshomes.com

Walaupun ia kelihatan menakutkan pada mulanya, dapur anda akan menjadi lebih baik jika anda mempunyai rak terbuka untuk barangan kegemaran anda dan kawasan pantri yang cekap. Paparkan perkara yang anda suka untuk memotivasikan diri anda dan tunjukkan kepada orang lain di mana perkara itu juga. Gambar di bawah memberi inspirasi kepada kami untuk meninggalkan kabinet atas daripada reka bentuk dapur kami. Selamat menikmati!

Contoh Dapur Tanpa Kabinet

dapur tanpa kabinet atas
source: czasnawnetrze.pl
dapur tanpa kabinet atas mewah
source: czasnawnetrze.pl
dapur moden tanpa kabinet atas
source: czasnawnetrze.pl
idea dapur moden tanpa kabinet atas
source: home.morele.net
idea rak dapur tanpa kabinet atas
source: home.morele.net

Hiasan yang sama mudah digunakan untuk alasan perindustrian atau loteng. Walau bagaimanapun, anda sentiasa boleh menambah beberapa penyangkut dan cangkuk di dapur anda. Pagar dan pemegang hitam berfungsi dengan baik dengan dinding putih dan perabot kuning air. Hiasan yang berbeza akan menambah warna terang di dalam dan memberikan bilik sentuhan yang meriah.

idea dekorasi dapur tanpa kabinet atas
source: home.morele.net
dekorasi dapur tanpa kabinet atas
source: www.maxkuchnie.pl

Dapur yang sempurna adalah impian semua orang. Jika anda mempertimbangkan keperluan seisi keluarga, ia akan menjadi selesa dan mudah digunakan oleh semua orang.

Untuk dapur berfungsi dengan baik, anda memerlukan perabot dan peralatan yang betul. Bagaimana jika tiada kabinet atas? Itu tidak bermakna dapur anda tidak boleh beroperasi, cuma anda perlu menjaganya dengan baik.

Kekurangan kabinet atas akan berfungsi dengan baik dalam kedua-dua dalaman tradisional dan moden. Jadi anda boleh menyusun dapur anda tanpa ini, dalam gaya Inggeris, retro, glamor atau industri. Letakkan peralatan dapur anda di loteng atau bilik cerun untuk mencipta lebih banyak ruang!

contoh dapur tanpa kabinet
source: www.brw.pl

Jika anda tidak memerlukan banyak ruang untuk peralatan dapur, hanya ruang almari berdiri sahaja diperlukan, dan apabila anda ingin membuat susun atur dan susunan dapur lebih dekat dengan ruang tamu yang menghubungkannya, Kekurangan kabinet juga akan kelihatan hebat jika anda mahukan susunan dapur yang bergaya atau ingin menjadikan tempat itu terasa lebih ringan dan luas.

Gunakan banyak ruang storan sebagai pengganti kabinet dapur

Dapur tanpa kabinet atas sering merungut kekurangan ruang dan penyimpanan yang tersedia. Isu ini, walau bagaimanapun, boleh dikurangkan sepenuhnya dengan perancangan dan peralatan fungsi bahagian bawah badan. Manfaatkan ruang anda sepenuhnya dengan memasang kabinet sudut dan banyak laci kecil untuk item yang perlu anda akses dengan cepat. Ia juga berbaloi untuk memasang rak tarik keluar untuk minuman dan rempah ratus. Dengan cara ini, anda akan memudahkan urusan.

contoh dapur tanpa kabinet atas
source: www.brw.pl

Bagaimana Untuk Mengatur Dapur Tanpa Kabinet Atas?

Adakah anda ingin mereka bentuk dapur tanpa kabinet di kaunter? Ini adalah pilihan biasa dan boleh memberikan kelebihan, kerana akan ada lebih banyak ruang dan cahaya semula jadi di seluruh bilik anda, di samping menyediakan banyak ruang untuk peralatan memasak.

Mengatur Dapur Tanpa Kabinet Atas
source: wnetrza-ze-smakiem.pl

Dapur tanpa kabinet di bahagian atas adalah trend yang semakin berkembang. Ramai orang menganggapnya sebagai bergaya, sementara yang lain melihatnya sebagai bergaya dan minimalis. Semuanya bergantung pada citarasa peribadi.

Walaupun nampaknya terdapat kekurangan kabinet gantung – terutamanya di dapur, di mana sentiasa terdapat banyak peralatan dan pada masa yang sama tiada ruang yang mencukupi untuk menyimpan barang – ia tidak begitu praktikal. Ya, terdapat banyak hujah untuk itu.

Kelebihan dapur tanpa kabinet ialah ia lebih terbuka dan luas, yang menjadikannya lebih besar. Ia juga menjadikan dapur kelihatan moden dan bersih.

Tidak perlu dapur mempunyai banyak kabinet, terutamanya jika ia tidak digunakan untuk menyimpan makanan.

Jika anda suka reka bentuk dapur menggunakan kabinet, lihat artikel sebelumnya tentang kabinet dapur minimalis. Anda boleh mencari blog kami tentang menghias rumah di laman web kami, lihat perkara yang menarik minat anda.