Kabinet Dapur Minimalis

Minimalisme ialah trend reka bentuk yang ideal untuk dapur, di mana kebersihan, organisasi dan kefungsian adalah triniti suci. Ia membolehkan permukaan yang jelas, bebas kekacauan dan bahan anggun dan bergaya. Adakah anda keliru tentang cara mereka bentuk kabinet dapur anda dengan betul dalam gaya minimalis?

Kabinet Dapur Minimalis Terbaik
Source: pinterest.com

Apa petua untuk memilih kabinet dapur minimalis dan di manakah anda harus meletakkannya di rumah moden anda? Berikut ialah beberapa idea kabinet dapur minimalis yang akan membantu anda mengekalkan perkara yang moden dan simple.

Kabinet Dapur Minimalis
Source: pinterest.com

Kabinet dapur minimalis biasanya mempunyai ruang yang cukup untuk menyimpan barang-barang yang diperlukan di dapur, bentuknya ringkas dan berguna maksimal.

Idea Kabinet Dapur Minimalis

Reka Bentuk Kabinet Dapur Minimalis
Source: www.kustomate.com.my

Sebelum membahas kabinet dapur minimlais, dalam bagian ini, kita akan bercakap tentang cara membuat dapur minimalis yang elegan. Berikut ialah 9 perkara penting untuk mencipta dapur minimalis yang elegan:

  1. Gunakan warna terang (putih, kelabu atau biru muda)
  2. Bersihkan ruang anda
  3. Gunakan banyak ruang terbuka dan permukaan meja yang jelas
  4. Gunakan bahan semula jadi seperti kayu dan batu
  5. Simpan peralatan anda tersembunyi
  6. Jangan gunakan terlalu banyak kerusi atau meja di dapur
  7. Pastikan dapur anda sebersih mungkin dengan menyusun segala-galanya ke dalam pelbagai bekas dan kabinet
  8. Pilih beberapa item yang anda suka dan tunjukkan pada dinding atau kaunter
  9. Buat ruang makan kecil untuk dua orang dan bukannya mempunyai meja besar yang mengambil ruang.
Kabinet Dapur Minimalis
Source: pinterest.com
Idea Reka Bentuk Kabinet Dapur Minimalis
Source: www.grundig.com

Kita perlu memastikan kabinet dibina dengan baik dan akan bertahan selama mungkin. Kabinet juga harus mudah dipasang dan dipasang. Berikut ialah beberapa idea kabinet dapur yang boleh anda pilih untuk dapur kegemaran anda.

Kabinet Keluli Tahan Karat

Kabinet Keluli Tahan Karat
source: www.housebeautiful.com

Direka oleh Emil Dervish, dapur eklektik ini sangat berfungsi dan bergaya ke hadapan. Kabinet keluli tahan karat adalah tahan lasak dan tahan lama seperti permukaan kerja kayu (itulah sebabnya ia sangat popular di dapur profesional) tetapi ia juga menambah kelebihan perindustrian manakala pencahayaan moden dan pancaran cat merah terasa segar.

Kabinet Terapung Berkilat

Kabinet Dapur Terapung Berkilat
source: www.housebeautiful.com

Dapur yang direka oleh Michelle Nussbaumer ini adalah definisi maksimum. Kabinet terapung ini kelihatan dengan kemasan cat berkilat yang cantik.

Memilih Warna Kabinet Dapur

Warna yang anda pilih untuk dapur anda boleh memberi kesan kepada perasaan anda di dalam bilik. Skim warna yang kurang terang atau gelap boleh membebankan dan membuatkan anda berasa letih dengan lebih cepat.

Sebaliknya, skema warna yang terlalu berwarna mungkin mengganggu dan menyukarkan untuk memasak atau makan tanpa terganggu oleh apa yang ada di dinding anda.

Kabinet Putih Untuk Dapur Minimalis

Lebih baik menggunakan warna neutral seperti putih, krim atau kelabu muda untuk mengelakkan masalah ini. Warna-warna ini mudah dipandang mata dan tidak akan menyebabkan sebarang gangguan semasa memasak atau makan.

Idea Kabinet Dapur Putih

Kabinet berwarna terang boleh menjadikan ruang kelihatan lebih besar dengan mengurangkan berat visual dapur, yang boleh menjadikan bilik kelihatan lebih kecil. Kabinet putih juga merupakan cara untuk mencipta dapur yang bersih dan moden.

Kabinet Dapur Minimalis
Source: emerahome.com
Contoh Kabin Dapur Putih
Source: www.mydomaine.com

Kabinet putih sesuai untuk dapur dengan cahaya semula jadi kerana ia menonjolkan butiran butiran kayu dan perkakasan logam. Kabinet putih yang dicat boleh dipadankan dengan mana-mana gaya dapur, daripada reka bentuk negara Scandinavia kepada rupa berinspirasikan Art Deco.

Kabinet Dapur Kelabu

Untuk reka bentuk yang lebih padat, adalah idea yang baik untuk menggunakan warna yang serupa apabila memasangkan kabinet dapur anda. Contohnya, padankan kelabu terang dengan kelabu muda, kelabu gelap dengan kelabu tua dan hitam dengan putih.

Idea Solekan Kabinet Dapur Terbaik
Source: pinterest.com
Idea Kabinet Dapur Kelabu
Source: pinterest.com

Kabinet Dapur Biru

Kabinet dapur biru boleh menjadi pilihan yang baik untuk dapur anda. Biru boleh digabungkan dengan putih untuk menjadikannya kelihatan cukup terang. Cuba gunakan kreativiti anda untuk menghiasi mereka.

Ide Kabinet Dapur Warna Biru
Source: donpedrobrooklyn.com
Kabinet Dapur Biru Putih
Source: centsationalstyle.com

Idea Lain untuk Kabinet Dapur Minimalis

Bagi sesetengah orang, ini semua mengenai penyimpanan tersembunyi, jadi bahagian atas kaunter bebas dari kekacauan disebut minimalis. Yang lain menganggap minimalism sebagai estetika hiasan. Kami mempunyai idea tentang mewujudkan kabinet dapur yang mudah dan ringkas.

Contoh Kabinet Dapur Minimalis
Source: pinterest.com
Idea Kabinet Dapur Minimalis
Source: pinterest.com
Kabinet Dapur Minimalis
Source: pinterest.com
Reka Bentuk Dapur Scandinavia Minimalis
Source: www.architectureartdesigns.com

Kabinet Oak Gelap untuk Memanaskan Dapur Putih

Kabinet Oak Gelap untuk Memanaskan Dapur Putih
source: www.thespruce.com

Di hujung pulau dapur ini (tidak ditunjukkan dalam foto), terdapat pantri besar dan penyimpanan hidangan. Percikan belakang Kuarza ditambah dengan bahagian atas kaunter marmar Calacatta menyediakan persekitaran yang lebih bersih dan memantulkan lebih banyak cahaya untuk mencerahkan ruang.Kabinet kayu oak yang lebih gelap di perimeter dan pulau memberikan kesan tekstur semula jadi.

Kabin Dapur Minimalist Dengan Set Makan Moden

Kabin Dapur Minimalist Dengan Set Makan Moden
source: www.thespruce.com

Garisan bersih dan aksen hangat mentakrifkan ruang memasak minimalis ini dengan Reka Bentuk & Pembentukan Mozek. Countertop kuarza kelabu dan percikan belakang jubin putih rectilinear menambah ketenangan. Kabinet dan aksen dalam walnut gelap memberikan rasa buatan tangan ke dapur. Mancis dan perabot seperti lampu kaca yang ditiup tangan dan set makan gaya tulip memberikan ruang itu bakat pertengahan abad yang terasa segar dan moden. Di sesetengah ruang, helah untuk mencipta dapur yang kemas dan kemas adalah banyak penjimatan — di sini ia mengambil bentuk kabinet rata kontemporari.

Ide Reka Bentuk Dapur
Source: pinterest.com

Buat keputusan reka bentuk yang sedar tentang perkara yang perlu dipamerkan dan perkara yang perlu disembunyikan daripada pandangan. Untuk estetika dapur yang benar-benar minimalis, sembunyikan elemen berfungsi seperti ketuhar dan peralatan lain di dapur kerana ini akan melembutkan kesan pada ruang.

Bagi golongan minimalis yang takut kehilangan warna semasa, mengecat bahagian dalam kabinet dengan warna terang mungkin jawapannya. Mengecat bahagian dalam kabinet berlapis, dan memasang lampu untuk membuat warna bernyanyi pada waktu malam, adalah satu lagi helah reka bentuk yang hebat untuk mereka yang berhati-hati dengan warna.

Konsep Terkini Foto Model Dapur Cantik

Kabinet Dapur Minimalis Bergaya California

Kabinet Dapur Minimalis Bergaya California
source: www.thespruce.com

Dapur rumah California ini adalah gabungan sempurna reka bentuk moden dan kasual. Majoriti kabinet berwarna hitam anggun, manakala kabinet kayu semula jadi membawa estetika hangat dan segar ke dalam bilik.

Kabinet Spruced Up

Kabinet Spruced Up
source: www.thespruce.com

Pengubahsuaian dapur tidak menepati belanjawan kebanyakan orang, tetapi anda masih boleh mengemas kini dapur anda dengan sentuhan mudah. Kabinet tembaga separuh bulan yang cantik memberikan dapur ini rupa yang baharu sepenuhnya dan sesuai dengan almari pakaian putih standard.

Kabinet Minimalisme Eropah

Kabinet Minimalisme Eropah
source: www.thespruce.com

Gaya minimalis dan warna kabinet berasaskan Copenhagen ini membuka kondo dapur kecil ini. Kemasan kayu dan perkakasan kabinet tersembunyi bulat menambah tekstur dan warna pada ruang.

Kabinet Kaca-Depan

kabinet kaca depan
source: www.thespruce.com

Mempunyai beberapa kabinet hadapan kaca di dapur anda membolehkan pelawat mencari apa yang mereka perlukan sambil membenarkan anda memaparkan hidangan kegemaran anda. Selain itu, ia boleh menyenangkan dari segi estetik jika anda ingin memastikan kabinet anda teratur dengan sempurna.

Contoh Gambar Kabinet Dapur Minimalis

Dapur minimalis ialah dapur yang dilucutkan daripada semua barangan yang tidak penting. Idea dapur minimalis adalah untuk mempunyai beberapa perkara di dalamnya yang mungkin. Ini memudahkan pemilik rumah memasak, membersihkan dan menyimpan barang.

Dapur minimalis populer karena sederhana, mudah dibersihkan dan dapat disesuaikan dengan gaya apapun. Jika Anda ingin lemari dapur Anda menjadi minimalis, maka Anda harus menggunakan ide ini:

Kabinet Dapur Minimalis
Source: www.completehome.com.au
Idea Ruang Kabinet
Source: cabinetcoatings.com
Idea Kabinet Dapur Biru
Source: donpedrobrooklyn.com

Kabinet dapur minimalis adalah reka bentuk yang popular pada masa ini. Mereka menawarkan rupa yang kemas dan bersih yang membawa tumpuan kepada peralatan. Sama ada anda ingin mengubah suai dapur anda atau membina yang baharu, pertimbangkan untuk menggunakan gaya minimalis di atas untuk menjimatkan ruang dan memberikan dapur anda rasa moden yang anda inginkan.

Kabinet dapur minimalis adalah reka bentuk yang popular pada masa ini. Mereka menawarkan rupa yang kemas dan bersih yang membawa tumpuan kepada peralatan. Sama ada anda ingin mengubah suai dapur anda atau membina yang baharu, pertimbangkan untuk menggunakan gaya minimalis di atas untuk menjimatkan ruang dan memberikan dapur anda rasa moden yang anda inginkan. Jika anda masih memerlukan rujukan dapur minimalis yang lain, cari di blog kami sekarang.