Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah

Kami semua mahu menjadikan apartmen kami kelihatan baik. Salah satu cara ialah menambah sentuhan reka bentuk dalaman. Dengan kos rendah, hiasan dapur rumah flat, anda boleh menjadikan dapur anda kelihatan lebih baik dari sebelumnya.

Untuk bermula, anda mesti terlebih dahulu memutuskan jenis rupa yang ingin anda cipta untuk dapur anda. Adakah anda mahu moden atau tradisional? Sebaik sahaja anda membuat keputusan ini, sudah tiba masanya untuk mula mencari beberapa idea deco dapur rumah flat kos rendah.

Anda boleh mendapatkan idea ini dengan melayari internet atau melalui majalah dan katalog yang terdapat di kedai. Yang bestnya deco ni tak mahal langsung! Jadi ia akan menjadi mudah di dalam buku poket anda juga.

Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah Minimalis
Source: www.betterkitchens.com
Idea Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah
Source: thespruce.com

Untuk rumah flat, deko dapur moden minimalis adalah yang terbaik. Hiasan dapur rumah minimalis moden dicirikan oleh garisan anggun dan pelan lantai terbuka. Skema warna biasanya neutral dengan warna timbul di ruang tempat duduk atau dengan kepingan aksen seperti pasu atau permaidani.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dapur telah menjadi hab pusat rumah. Dapur moden kini menjadi tempat yang bukan sahaja digunakan untuk memasak, tetapi juga untuk bersosial, bersantai dan berhibur.

Pelajari: Hiasan dapur moden cantik simple

Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah
Source: styleathome.com

Cara Memilih Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah Terbaik

Memandangkan dapur ialah bilik yang paling banyak digunakan di dalam rumah, adalah penting untuk memastikan ia mencerminkan gaya dan personaliti anda. Terdapat banyak cara untuk menghias dapur anda bergantung pada jumlah yang anda ingin belanjakan.

Langkah pertama ialah memutuskan jenis hiasan dapur yang anda mahukan. Dapur minimalis akan kelihatan sangat ringkas dan bersih dengan sedikit hiasan. Dapur desa akan kelihatan lebih desa dengan aksen kayu, kaca dan logam.

Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah
Source: roohome.com
Contoh Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah
Source: decortrendy.com

Anda juga harus memikirkan warna yang anda suka atau tidak suka sebelum anda mula membeli-belah untuk perabot dan hiasan untuk dapur anda.

Sesetengah orang mendapati lebih mudah untuk memilih warna mereka dahulu dan kemudian membeli barangan mereka yang lain manakala yang lain lebih suka membeli-belah pada masa yang sama apabila mereka mengikut skema warna mereka.

Anda juga harus memikirkan berapa banyak, mengikut keperluan.

Gambar Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah
Source: www.contemporist.com

Petua Kos Rendah untuk Deco Dapur

Hiasan dapur mungkin kelihatan seperti tugas yang sukar. Dengan begitu banyak pilihan untuk dipilih, mungkin sukar untuk mengetahui dari mana hendak bermula. Menghias dapur tidaklah semenakutkan yang kelihatan dan terdapat banyak petua kos rendah yang boleh membantu anda menjadikan dapur anda sempurna.

Dalam siaran ini, saya akan berkongsi beberapa petua kos rendah untuk deko dapur, serta beberapa projek DIY yang boleh anda cuba sendiri. Terdapat banyak faedah melakukan kerja sendiri:

  • Anda menjimatkan wang dengan tidak membayar orang lain untuk melakukan kerja untuk anda
  • Anda mempunyai lebih kawalan ke atas reka bentuk dapur anda
  • Anda dapat mempelajari kemahiran baharu
  • Anda boleh menjimatkan kos

Contoh Deco Dapur Rumah Flat Kos Rendah

Perabot pek flat ialah satu cara untuk menjimatkan ruang, masa dan wang untuk projek rumah anda yang seterusnya. Ia juga merupakan penyelesaian yang sempurna untuk mereka yang tidak begitu mahir dalam DIY.

Salah satu jenis perabot pek flat yang paling popular terdapat dalam bentuk kabinet dapur. Terdapat banyak gaya berbeza untuk dipilih yang sesuai dengan susun atur dan reka bentuk dapur anda. Sesetengah orang lebih suka membelinya sebelum dipasang manakala yang lain memilih untuk membinanya sendiri dengan sedikit bantuan daripada rakan atau ahli keluarga mereka.

Terdapat juga beberapa pilihan kos rendah yang hebat jika anda ingin mengemas kini dapur anda tetapi tidak mahu membelanjakan terlalu banyak wang untuknya. Lihat contoh ini untuk beberapa inspirasi:

deco dapur rumah flat kos rendah dengan hijauan
source: thespruce.com

Kami adalah peminat besar menambahkan kehijauan pada mana-mana bilik. Kehijauan di rumah dan ruang yang menakjubkan dari SF Girl By Bay ini adalah bukti bahawa anda perlu membawa trend ini ke dapur! Taburkan beberapa tumbuhan berhampiran meja anda atau pada dirian tumbuhan. Ini menjadikannya lebih mudah untuk menjaga mereka dengan memberi anda lebih banyak masa dan keselesaan.

Jika anda mempunyai minat dalam berkebun, anda mungkin ingin mencuba menghias. Beberapa bakul gantung dengan tumbuhan memanjat akan memberikan banyak warna.

kombinasi warna deco dapur rumah flat kos rendah
source: decoist.com

Ini boleh mengubah cara kita berfikir tentang dapur kecil. Mitos bahawa anda hanya boleh mempunyai satu warna di sini disangkal oleh reka bentuk cantik yang menggabungkan dua warna ini. Sesetengah orang mungkin tidak bersetuju, tetapi tidak sepatutnya menggunakan lebih daripada tiga prinsip warna dalam dapur kecil (atau mana-mana bilik kecil). Tetapi itu tidak bermakna anda masih tidak boleh menggunakan kombinasi warna lain yang tidak konvensional.

Kami menggalakkan anda menambah pop berwarna-warni pada ruang neutral anda dengan aksen pintar dan warna aksen. Rak dan kabinet dalam warna seperti kelabu-biru, merah jambu pastel dan kuning lembut boleh dihargai sepenuhnya dalam tetapan ini.

contoh deco dapur rumah flat kos rendah terbaik
source: decoist.com
deco dapur rumah flat kos rendah cantik simple
source: decoist.com

Dapur mempunyai dinding bata lama, tetapi bukannya cuba menutupnya, mereka menggunakan ciri sedia ada, termasuk dinding bata. Ia menambah ciri pada dapur dan tidak menyembunyikan fakta bahawa ia tidak selalunya sempurna.

Sama ada anda mempunyai bata yang cantik seperti ini atau kayu tebus guna atau jubin vintaj, fikirkan tentang melekat padanya sebelum membuat perubahan besar.

deco dapur rumah flat kos rendah vintaj
source: apartmenttherapy.com

Skim warna dengan garisan bersih seperti ini boleh dipercayai untuk ruang kecil. Butiran seperti corak chevron ini menghasilkan kontras apabila menggunakan jumlah warna yang terhad dan membantu mengelakkannya daripada kelihatan terlalu hambar.

deco dapur rumah flat kos rendah hitam putih
source: apartmenttherapy.com

Ruang kecil ini penuh dengan risiko besar dan warna yang berani. Pelan lantai mungkin bersaiz pint, tetapi kabinet dapur berwarna kuning, dan dindingnya berwarna biru. Ia kelihatan seperti ruang kecil, tetapi ia berubah menjadi rumah baharu yang berani dengan banyak warna yang sesuai untuk mana-mana peminat reka bentuk.

deco dapur rumah flat kos rendah penuh warna
source: apartmenttherapy.com

Dapur ini benar-benar memanfaatkan ruangnya sepenuhnya dengan menambahkan rak logam di atas singki – sesuai untuk menyimpan semua kepingan dan perkakas yang cenderung berkumpul di belakang meja kerja.

deco dapur rumah flat kos rendah ringkas
source: apartmenttherapy.com

Siapa kata ruang kecil tidak boleh gelap? Skema warna hitam dan putih di dapur ini terasa berani, memberikan ruang sedikit keperibadian sambil juga memadatkannya secara visual. Penyewa ini telah melabur dalam lamina coklat untuk penampilan moden yang funky. Pad penyewa dari Society6 menjadikan semua hiasannya padat, termasuk lamina coklatnya.

deco dapur rumah flat kos rendah hitam
source: apartmenttherapy.com

Deco dapur rumah flat kos rendah adalah sebuah perumahan kos rendah yang moden, mampu milik dan berkualiti tinggi. Ia mempunyai reka bentuk unik yang membolehkan penduduk berada dekat dengan alam semula jadi, dan ia juga mesra alam.

Cuba tatal ke atas dan kaji butiran gambar satu persatu, anda akan mendapat idea terbaik untuk hiasan dapur kecil yang sesuai dengan kehendak anda.