Cat Bilik Tidur Warna Pastel

Warna boleh menjadi cara yang kuat untuk mengubah rasa ruang, dan juga mood anda. Warna terang sering dilihat sebagai lebih bertenaga, tetapi ini tidak bermakna anda harus mengelakkan menggunakan pastel semata-mata. Anda mungkin ingin mencuba setiap warna dan melihat apa yang dilakukan untuk estetika reka bentuk dalaman anda!

Dengan begitu banyak warna cat, sukar mencari yang satu. Ini benar terutamanya apabila memilih warna cat untuk bilik tidur.

Sebagai contoh, jika anda mencari warna yang menenangkan untuk menetapkan mood selepas hari yang panjang, anda mungkin mahukan sesuatu yang tenang dan santai. Atau, jika anda ingin tidur lebih baik, terdapat beberapa warna yang menggalakkan kecenderungan semula jadi badan anda.

Cat Bilik Tidur Warna Pastel
Source: materialicious.com

Jika anda mencari cara untuk menambah warna ke rumah anda, pertimbangkan warna pastel. Nada ini sering menjadi beberapa warna yang paling menakjubkan dan boleh menambah tahap kecanggihan baru ke mana-mana bilik di rumah anda. Tatal ke bawah untuk melihat idea cat bilik tidur warna pastel yang menakjubkan dari seluruh dunia!

Apa Warna Cat Pastel Terbaik dan Mengapa?

Apabila melukis bilik pastel, memilih warna cat yang betul adalah penting. Terdapat dua jenis warna yang boleh digunakan untuk melukis bilik pastel: warna sejuk dan warna hangat. Warna sejuk biasanya digunakan di ruang bilik tidur kecil manakala warna hangat biasanya digunakan di ruang besar.

Cat Bilik Tidur Warna Biru Pastel
Source: designtrends.com

Petua: Jenis cat terbaik untuk bilik tidur pastel adalah warna sejuk kerana mereka lebih sesuai dengan ruang yang lebih kecil.

Apakah Bahan yang Diperlukan untuk Melukis Bilik Tidur Anda dengan Warna Pastel?

Palet warna pastel adalah pilihan yang tepat untuk bilik tidur anda kerana ia boleh mewujudkan rasa santai. Pastel adalah cara yang sempurna untuk menambah warna dan kedalaman ke bilik tidur anda tanpa keterlaluan.

Cat Bilik Tidur Warna Biru Pastel
Source: freshouz.com
Bilik Tidur Cat Biru Pastel
Source: pinterest.com

Cat boleh didapati dalam bentuk cecair dan serbuk, jadi anda boleh memilih apa yang paling sesuai dengan keperluan anda. Anda memerlukan alat lukisan, seperti berus cat, penggelek dan dulang cat.

Bagaimana untuk Menyediakan Bilik Tidur Sebelum Cat?

Melukis bilik boleh menjadi tugas yang menakutkan. Ia tidak selalu mudah untuk mengetahui bagaimana untuk menyediakan bilik sebelum cat. Terdapat banyak cara yang berbeza untuk melakukannya, tetapi berikut adalah beberapa kaedah yang paling popular dan berkesan.

Cat Bilik Tidur Warna Biru Pastel Klasik
Source: www.interiorsbycolor.com

Terdapat banyak cara yang anda boleh menyediakan bilik anda sebelum melukisnya, tetapi ketiga-tiga kaedah ini didapati paling berkesan:

  1. Melukis dinding anda dengan meterai primer atau cat
  2. Menggunakan sander drywall
  3. Mengetuk trim dan papan bawah

Petua Melukis untuk Melukis Dinding Bilik Tidur Pastel

cat bilik tidur warna pastel
source: www.elledecor.com

Petua untuk Melukis dinding anda dengan warna pastel, gunakan warna pastel cahaya untuk kot pertama anda, kemudian tambahkan warna pastel yang lebih gelap ke bahagian bawah dinding. Anda juga boleh menggunakan warna terang di bahagian atas dan warna gelap di bahagian bawah, atau sebaliknya.

Apabila anda melukis satu dinding dengan dua warna yang berbeza, pastikan anda meletakkannya di sebelah satu sama lain supaya mereka tidak kelihatan seperti dua bilik yang berbeza.

Idea Cat Bilik Tidur Warna Pastel

Idea cat bilik tidur Pastel sering digunakan di bilik tidur yang mempunyai rasa yang lebih feminin. Pastel boleh dilihat sebagai warna yang sangat lembut dan halus, itulah sebabnya ia sering digunakan di bilik tidur.

idea cat bilik tidur warna pastel
source: www.thespruce.com

Kami telah mengumpulkan beberapa idea cat bilik tidur pastel dari pelbagai sumber. Idea cat katil warna pastel ini dari pelbagai kawasan dari seluruh pelosok dunia boleh digunakan sebagai rujukan untuk cat bilik tidur anda.

Hitam Menyerlahkan Keindahan Pastel Merah Jambu di Dalam Bilik Tidur

bilik tidur warna pastel merah jambu
source: www.decoist.com

Sekiranya anda mencari alternatif kepada merah jambu, ia mungkin patut dipertimbangkan warna cahaya dan pastel karang. Warna karang semakin mendapat permintaan. Mereka boleh dipasangkan dengan pelbagai gaya seperti pantai, tropika dan Scandinavia. Penggunaan mereka di bilik kanak-kanak perempuan juga memastikan bahawa anda tidak akan salah!

Warna Pastel Bertemu Biru dan Emas

Warna Pastel Bertemu Biru dan Emas
source: www.thespruce.com

Pastel color bertemu biru dan emas sangat hebat. Walau bagaimanapun, tidak semua logam kelihatan hebat dengan biru. Ambil bilik tidur yang elegan ini sebagai contoh. Emas sama mempesonakan. Campuran terbaik kelabu dan kuning air adalah dengan meletakkan aksen emas di seluruh ruang, dengan cara bilik ini termasuk lampu, kerusi, dan hiasan kecil. Dengan warna tentera laut dan mendung di atas katil dan kusyen kerusi, bilik memberikan rasa moden dan mewah.

Cat Dinding Biru Pastel dengan Hiasan Ungu

Cat Dinding Biru Pastel dengan Hiasan Ungu
source: www.thespruce.com

Jika anda berpasangan biru dengan ungu dalam hiasan anda, ia boleh kelihatan lembut dan manis atau bahkan dramatik dan murung. Fikirkan tentang warna yang anda gunakan untuk mendapatkan kesan yang anda inginkan.

Sebagai contoh, bilik tidur di sini mempunyai rupa yang lebih lemah terima kasih kepada dinding ungu muda dan perabot biru yang lebih ringan. Morphing kedua-dua warna unik ini boleh mencipta bilik tidur yang menenangkan dengan penampilan yang menarik.

Bilik Tidur Peralihan Dalam Warna Hijau Pastel dengan Rupa Monokromatik

Bilik Tidur Peralihan Dalam Warna Hijau Pastel dengan Rupa Monokromatik
source: www.decoist.com

Jika anda sedang mencari tema bilik tidur baru dan ingin bereksperimen dengan sesuatu yang unik, lihat imej ini yang memberikan sampel gaya yang berbeza dari kelabu ke hijau pudina. Walaupun mungkin lebih mudah untuk mencampurkan aksen pastel ke dalam bilik tidur anda, ia hanya akan kekurangan bakat bilik tidur yang berwarna terang. Selamat bergembira!

Petua: Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memutuskan warna yang anda mahu gunakan di bilik tidur anda. Anda boleh pergi untuk warna yang menenangkan dan santai atau bersemangat dan meriah. Anda juga boleh membuat keputusan mengenai warna berdasarkan mood yang anda mahu buat di dalam bilik anda. Sebagai contoh, jika anda mencari idea cat yang bertenaga untuk bilik tidur anda, maka pilih warna seperti merah, kuning atau hijau. Jika anda mahukan idea cat yang menenangkan untuk bilik tidur anda kemudian pilih warna seperti biru, ungu atau coklat.

Cat Dinding Warna Pastel digabungkan dengan Karya Seni

Cat Dinding Warna Pastel digabungkan dengan Karya Seni
source: www.apartmenttherapy.com

Kot cat segar sentiasa menjadi tempat yang bagus untuk memulakan menghias bilik. Gabungkan warna dinding pastel dengan beberapa karya seni adalah idea yang baik untuk hiasan bilik tidur anda.

Gunakan Warna Pastel di Siling Bilik Tidur Anda

Warna Pastel di Siling Bilik Tidur Anda
source: www.apartmenttherapy.com

Bilik tidur Melbourne ini mempunyai kejutan yang menyeronokkan apabila anda melihat ke siling. Cat aqua ringan atau kertas dinding di siling membawa tenaga ke ruang yang mudah tetapi bergaya ini, dan ia juga membantu memanaskan getaran bilik. Ide cat bilik tidur warna pastel ini hebat untuk Anda.

Beige Memang Boleh Menjadi Warna Pastel

Beige Memang Boleh Menjadi Warna Pastel
source: www.apartmenttherapy.com

Beige memang boleh menjadi warna pastel, ia juga menenangkan mata. Anda mungkin tidak menganggap kuning air sebagai pilihan warna yang menarik, tetapi imej ini memberi inspirasi.

Candelier yang rumit dan seni dinding yang indah di atas katil menjadikan bilik LA ini kelihatan canggih & mudah, tanpa membosankan. Dan warna kuning air membangkitkan rasa gaya tanpa terlalu formal.

Pilih Perabot Pastel untuk Tambahan Bilik Tidur yang Menarik

Perabot Pastel untuk Tambahan Bilik Tidur yang Menarik
source: www.apartmenttherapy.com

Sekarang adalah kesempatan Anda untuk membeli sofa pink Anda telah menjelajah selama bertahun-tahun. Perabot Pastel mungkin bukan untuk semua orang, tetapi seperti yang dibuktikan oleh rumah UK ini, ia dapat menjadikan rumah anda lebih menarik.

Bahagian yang terbaik ialah ia akan berpasangan dengan perabot anda yang sedia ada dan menyediakan bilik tidur pastel yang anda impikan.

Lembutkan Warna Gelap dengan Warna Pastel pada Cat Bilik Tidur Anda

Warna Gelap dengan Warna Pastel pada Cat Bilik Tidur Anda
source: www.apartmenttherapy.com

Hanya kerana anda mempunyai warna dinding dalam di bilik tidur anda tidak bermakna anda perlu berputus asa pada warna pastel. Anda boleh mencapai keharmonian yang sempurna antara kedua-dua bertentangan dengan secara sedar memilih warna yang betul. Lembutkan warna gelap dengan pastel boleh digunakan pada bilik tidur anda.

Dinding Pastel Bilik Tidur Marrakech Magic

Dinding Pastel Bilik Tidur Marrakech Magic
source: www.veranda.com

Ini adalah bilik tidur milik Marella Agnelli, ikon sosialit dan gaya Itali. Beberapa pencapaiannya yang paling ketara termasuk mengawasi sebuah rumah fesyen dari tahun 1949 hingga 1971, dinamakan sebagai presiden wanita pertama Ferragamo pada tahun 1967, dan mengolah halaman Vogue pada banyak kesempatan.

Warna yang subur, reka bentuk tulen dan rasa lembut – bilik tidur ini adalah contoh koleksi rotan Bonacina.

Kertas Dinding Pastel Untuk Pilihan

Jika cat pastel kelihatan terlalu memakan masa, maka pertimbangkan untuk mendapatkan beberapa kertas dinding pastel. Kertas dinding berwarna pic ini adalah naungan yang elegan dan canggih yang menambah watak ke bilik ini.

Kertas Dinding Pastel Untuk Bilik Tidur
source: www.designcafe.com

Penggunaan coklat semulajadi dan putih dalam kertas dinding berwarna pastel yang breezy dan mengundang ini menjadikannya sebagai tarikan bintang.

Warna Pastel Dalam Bilik Tidur Kanak-Kanak atau Remaja

Warna Pastel Dalam Bilik Tidur Kanak-Kanak atau Remaja
source: treehouse.co

Warna Pastel sering digunakan di bilik kanak-kanak kerana ia sangat halus. Skema warna ini juga dipilih oleh kanak-kanak yang lebih tua yang mungkin bereksperimen dengan warna dan hiasan bilik yang berbeza.

Apabila ia datang kepada bilik tidur kanak-kanak, terutamanya kanak-kanak perempuan kecil, anda akan melihat bahawa mereka sering dikuasai oleh merah jambu yang terang dan halus. Walau bagaimanapun, terdapat banyak pilihan lain yang tersedia.

cat bilik tidur remaja warna pastel
source: treehouse.co

Anda akan mahu pergi dengan warna neutral jika anda menyediakan atau mengubah suai bilik kanak-kanak. Asasnya mestilah sama ada kuning air atau kelabu dan anda boleh menambahnya dengan aksesori berwarna-warni. Bilik remaja mungkin berubah beberapa kali setahun jadi ingatlah ketika merancangnya.

Adalah penting untuk mempunyai asas yang baik dalam warna neutral, tetapi masih pastel apabila menghias bilik kanak-kanak. Sebarang aksesori lain yang ditambah akan mencipta lebih banyak variasi dan membolehkan mereka meneroka gaya baharu apabila ia berkembang.

Contoh Cat Bilik Tidur Warna Pastel

Cat Bilik Tidur Warna Pastel Cantik
Source: ourboathouse.com

Warna Cat Hijau Pastel

Cat Bilik Tidur Warna Hijau Pastel
Source: pinterest.com
Cat Bilik Tidur Warna Pastel
Source: pinterest.com
Rumah Mewah Dengan Warna Pastel
Source: pinterest.com
Dinding Berwarna Pastel Untuk Bilik Tidur Kanak-Kanak
Source: pinterest.com

Kami berharap bahawa beberapa idea cat bilik tidur pastel ini dapat memberi inspirasi kepada anda dalam memilih skema warna.

Anda boleh menggunakan mana-mana warna di blog ini untuk digunakan di dinding anda atau permukaan lain di dalam bilik anda.