Cara Menghias Rumah Kayu Kampung

Rumah kayu kini memainkan peranan penting dalam gaya hidup mesra alam dan mampan, kerana ia mesra alam. Rumah kayu mempunyai beberapa faedah hebat seperti kos yang cekap, mesra alam, mampan dan lebih sihat. Ramai yang bertanya bagaimana cara menghias rumah kayu kampung.

Rumah Kayu Kampung
Source: www.thertastore.com

Rumah kayu telah wujud selama berabad-abad dan masih popular hari ini, terdiri daripada gaya dari moden ke kampung kepada tukang.

Anda juga boleh memilih berapa banyak setiap jenis kayu yang anda inginkan, yang akan menjejaskan kos akhir.

Idea Menghias Rumah Kayu Kampung

cara menghias rumah kayu kampung
source: www.elledecor.com

Di resort, katil sofa tersuai datang dari butik di bandar peranginan berdekatan La Barra. Langsir diperbuat daripada kapas dan linen semula jadi, dan lantai diperbuat daripada konkrit.

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung simple
source: www.elledecor.com

Rumah Woodstock, NY ini mempunyai loket mika daripada Koleksi Huniford dan beberapa kerusi abad ke-18 di pintu masuknya. Rumah zaman Victoria ini menampilkan banyak kepingan abad ke-19 seperti yang ada di atas meja ini.

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung moden
source: www.elledecor.com

Ruang tamu di chalet itu direka oleh Alain Mazza dan dihiasi oleh Nathalie Oddo dan Anne Gernez. Caravane, Semper dan pereka lain dari pasar loak Paris menyediakan sofa, meja koktel dan kerusi berlengan. Bilik seperti di atas sesuai untuk menghias rumah kayu kampung.

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung minimalis
source: www.elledecor.com

Idea bilik tidur untuk rumah kayu desa boleh menggunakan bilik tidur utama chalet ski Rothschild Perancis ini yang menampilkan skrin gelongsor dan kerusi Airborne. Katil dipisahkan dari tab mandi dengan skrin gelongsor dan kerusi Airborne ditarik ke atas meja terbina dalam.

Panel Kayu Rustik

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung Terbaik
source: www.houseandgarden.co.uk

Bilik-bilik ini datang dari hotel Les Fermes de Marie di Megève – perkampungan ski bertingkat rendah ini dikelilingi oleh pokok dan mempunyai menara gereja abad ke-13.

Les Fermes de Marie mempunyai 70 bilik, salah satunya ialah Le Chalet des Fermes. Gaya desa ruang tamu ini boleh menjadi rujukan kepada anda yang menggemari model rumah kayu kampung.

Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat sebelum menghias rumah kayu, seperti ketersediaan cahaya matahari semula jadi yang menyediakan rumah dengan pemanasan dan penyejukan yang berkesan pada musim yang berbeza. Ini kerana warna dinding dan kepingan hiasan lain sangat mempengaruhi bagaimana cahaya matahari mempengaruhi pengagihan haba. Lihat cara menghias rumah kayu kampung di bawah!

Kabin Cosy Rustic

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung Luas
source: www.houseandgarden.co.uk

Rumah Ladang Soho Rustic: Bilik-bilik di Soho Farmhouse diilhamkan oleh budaya kabin Upstate New York dan termasuk lantai kayu tebus guna, tekstil dan periuk dapur.

cara menghias rumah kayu kampung
source: www.houseandgarden.co.uk

Perapian Batu: Paul Nicholls telah menghabiskan 30 tahun di hartanah ini, dan mencipta banyak butiran menarik, seperti niche, gargoyle dan karya agung lain, yang boleh anda temui di sekitar hartanah.

Pendiangan yang cantik dan karya seni asli di dalam bilik tidur adalah antara sorotan utama rumah ini. Anda boleh meniru idea hiasan rumah desa seperti karya Paul Nicholls untuk menghias rumah anda.

Cermin Berbingkai Kayu

Kayu adalah bahan yang bagus untuk hiasan rumah. Ia serba boleh dan boleh digunakan dalam pelbagai cara. Kayu mempunyai rupa dan rasa semula jadi yang tidak pernah ketinggalan zaman.

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung dengan cermin kayu
source: www.decoist.com

Kayu adalah bahan semula jadi. Ia mempunyai penampilan semula jadi, organik yang tidak akan pernah ketinggalan zaman. Kayu juga merupakan bahan yang sesuai untuk sebarang projek DIY di sekitar rumah. Ia boleh digunakan untuk membuat kelengkapan rumah, hiasan dan juga bahan binaan. Kayu mempunyai kualiti haba yang tinggi jadi ia juga merupakan penebat yang hebat untuk memanaskan dan menyejukkan rumah anda. Cerimin berbingkai kayu boleh jadi pilihan terbaik untuk hiasan rumah kayu anda.

Rak Buku Kayu

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung dengan rak buku kayu
source: www.decoist.com

Jadi anda fikir anda tidak boleh menjadikan rumah anda kelihatan menarik dengan menambah beberapa hiasan?

cara menghias rumah kayu kampung selesa
source: www.residencestyle.com

Menghias rumah anda mengikut bajet boleh menjadi mudah jika anda memilih untuk DIY. Kraf kayu adalah salah satu pilihan terbaik untuk permulaan. Mereka murah dan hampir tidak memerlukan penyelenggaraan, yang bagus jika anda ingin menjaganya sendiri.

Anda harus mempertimbangkan pilihan ini sebelum membeli perabot baharu untuk rumah anda. Anda juga mungkin menemui beberapa item di rumah anda yang boleh digunakan semula untuk memberikan tempat itu sentuhan yang bergaya dan diperibadikan.

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung ringkas
source: www.residencestyle.com

Bekerja dengan Hiasan Rumah Kayu bukan sahaja menjimatkan wang anda, ia juga boleh menambah baik rupa rumah anda. Sebagai contoh, balang Mason ini dari laman web ini. Cuba projek ini dan lihat pendapat anda, tanpa komitmen kewangan.

Selain kelihatan cantik, dek kayu juga akan membantu anda mengasah kemahiran pertukangan anda, sambil mempunyai ciri-ciri bergaya dan moden. Ini menjadikannya hebat untuk rumah anda dan membolehkan anda mencuba sesuatu yang baharu – terdapat banyak perkara menarik untuk dinantikan!

Petua Cara Menghias Rumah Kayu Kampung
Source: designtrends.com

Jika anda memerlukan rujukan hiasan rumah desa, ikuti kami untuk mendapatkan inspirasi. Anda boleh membuat sendiri atau mengambil sesuatu dari kedai runcit tempatan untuk hiasan rumah gaya desa. Selepas itu, anda mungkin berminat dengan beberapa idea segar untuk perabot.

Kami telah mengumpulkan idea terbaik untuk membantu anda mencipta rupa bergaya lusuh dengan produk vintaj dan desa anda. Hiasan rumah kayu telah menyaksikan kebangkitan baru-baru ini dan patut menerima semua pujian yang diterimanya. Berikut ialah beberapa idea untuk anda bermula!

Contoh Rumah Kayu Kampung

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung bahagian dalam
Source: www.architectureartdesigns.com

Baca juga: rumah kayu minimalis.

Cara Menghias Rumah Kayu Kampung Mewah
Source: hgtv.com
Cara Menghias Rumah Kayu Kampung Terang
Source: www.architectureartdesigns.com

Rumah kayu terkenal dengan reka bentuk mesra alam dan keupayaannya untuk menahan bencana. Terdapat banyak faedah reka bentuk rumah kayu. Sebahagian daripada mereka termasuk:

  • Kayu adalah sumber yang boleh diperbaharui, yang bermaksud ia boleh diisi semula dengan menggunakan pokok yang ditebang.
  • Rumah kayu memberikan penebat yang lebih baik daripada bahan lain seperti keluli atau konkrit, yang bermaksud ia boleh memastikan rumah tetap hangat pada musim sejuk dan sejuk pada musim panas.
  • Rumah kayu mempunyai daya tarikan estetik semula jadi yang tidak dapat ditandingi oleh kebanyakan bahan lain.
  • Rumah kayu telah digunakan selama berabad-abad dan telah membuktikan diri mereka sangat tahan lama.
  • Kayu adalah bahan yang sangat serba boleh dan mudah ditempa, jadi anda boleh mencipta sebarang bentuk yang anda inginkan semasa membina rumah idaman anda. Ia juga sangat mudah untuk digunakan, jadi anda boleh menggunakannya untuk membina dari bawah ke atas.
Cara Menghias Rumah Kayu Kampung moden
source: hearchitecturedesigns.com

Rumah kayu adalah pilihan yang sangat popular bagi mereka yang ingin hidup dengan cara semula jadi dan mesra alam. Mereka mempunyai potensi untuk menjadi lebih mampan daripada rumah bata atau batu, tetapi ini bergantung pada bahan yang digunakan dan cara ia diperoleh.

Beberapa faedah rumah kayu ialah: bil tenaga yang lebih rendah, pelepasan karbon berkurangan, kualiti udara meningkat dan banyak lagi. Rumah kayu juga boleh dibuat daripada bahan lestari seperti buluh atau kayu kitar semula yang menjadikannya lebih mesra alam.

Selain rumah kayu desa, anda juga boleh mencuba reka bentuk rumah kayu moden. Semak artikel lain mengenai idea reka bentuk rumah di blog kami, jika anda tidak suka reka bentuk desa, bagaimana dengan reka bentuk rumah moden? semak di sini tentang: Bilik Tidur Mewah Moden.