Design Rumah Simple

Sesetengah orang mungkin memilih untuk tinggal di rumah yang sama dengan keluarga mereka, adalah penting untuk mengetahui bahawa saiz dan tumpuan rumah yang berbeza boleh berbeza-beza. Design rumah simple adalah antara yang paling dicari orang, adakah anda juga?

Reka bentuk ialah proses membentuk dan menyusun bentuk, warna, atau kedua-duanya, untuk menggembirakan deria secara estetik. Ia adalah salah satu faktor terpenting dalam mempertimbangkan rumah. Terdapat pelbagai jenis reka bentuk, dan banyak faktor yang boleh membantu atau menghalang proses reka bentuk.

Design Rumah Simple Gambar
source

Memahami faktor yang berbeza ini dan mengetahui cara ia mempengaruhi projek anda akan menjadikan proses reka bentuk lebih mudah dan lebih murah pada masa hadapan.

Design Rumah Simple Gambar
Source: homeworlddesign.com

Artikel ini adalah mengenai idea mereka bentuk rumah simple anda sendiri. Kami akan memberikan beberapa idea design rumah simple yang boleh anda gunakan untuk membantu anda mereka bentuk rumah anda sendiri.

Idea Reka Bentuk Rumah:

  • Gunakan palet warna neutral untuk hiasan dalaman anda.
  • Gunakan perabot yang diperbuat daripada bahan semula jadi.
  • Buat pelan lantai terbuka untuk ruang kediaman anda.
  • Tambahkan banyak tingkap untuk membenarkan cahaya semula jadi dan udara segar.

Idea Dalaman Rumah Simple

Hiasan Dalaman Rumah Simple
source: amazonaws.com

Bahagian ini adalah mengenai idea hiasan dalaman rumah yang ringkas. Ia akan membantu anda yang sedang mencari beberapa idea hiasan dalaman rumah yang bagus dan ringkas. Idea ini boleh membantu anda menghias rumah anda dengan kos dan masa yang sangat sedikit.

source: home-designing.com

Gunakan Cat Warna Dinding Neutral

Pastikan bahagian dalam tingkat pertama anda adalah neutral, dengan kuning air atau kelabu. Jika boleh, elakkan warna terang atau corak berani. “Anda ingin memastikan aliran bilik tidak dihalang oleh perbezaan besar dalam skema warna anda, ” kata Breining.

Pelajari: Warna Cat Ruang Tamu yang Sejuk

Jika anda ingin menukar reka bentuk dalaman anda dengan mudah, mempunyai dinding atau warna neutral adalah pilihan yang baik. Anda boleh menggunakan hiasan lain untuk melengkapkan hiasan neutral.

Cat Warna Dinding Neutral Rumah
source: www.thisoldhouse.com

Jika anda mempunyai dua bilik kecil bersebelahan, mengecatnya dengan warna neutral yang sama akan menjadikannya kelihatan lebih besar. Cuba gerakkan ke atas atau ke bawah satu atau dua warna daripada jalur cat untuk mencipta variasi halus dalam warna bilik.

Gantung Sekurang-Kurangnya Satu Cermin di Setiap Bilik

idea cermin ruang tamu
source: www.thisoldhouse.com

“Cermin boleh menjadikan bilik berasa lebih terang kerana ia memantulkan cahaya di sekeliling ruang, ” kata Breining. “Tetapi jika anda meletakkan satu di tempat yang salah, ia boleh menjadi sama buruk dengan tidak memilikinya sama sekali.”

Letakkan cermin pada sudut tepat ke tingkap, bukan di seberangnya. Menggantung cermin bertentangan dengan tingkap sebenarnya boleh memantulkan cahaya belakang daripadanya.

cermin ruang tamu
source: designs.spacejoy.com

Reka Bentuk Luaran yang Ringkas

Reka bentuk rumah simple dapat juga dengan teres luar yang simple. Teras luar ini mungkin kecil, tetapi itu tidak bermakna ia tidak boleh melakukan banyak perkara. Menambah pemerah pipi dan aksen rotan mencipta getaran boho yang menyeronokkan sesuai untuk musim bunga! Kerusi santai berbentuk daisy menyediakan sambungan terus ke tahun 60-an. Kerusi rotan sesuai untuk pasangan yang ingin duduk dan berehat dengan perbualan dan minuman.

design rumah simple teres simple
source: designs.spacejoy.com

Kerusi luar membingkai meja hitam berkaki kon yang terletak di atas permaidani jut tenunan tangan. Ruang kecil ini penuh dengan tumbuhan yang juga boleh dibawa masuk ke dalam rumah untuk menyerikan. Kusyen yang selesa menambah sentuhan boho pada tempat duduk luar.

Akhir sekali, untuk membawa suasana boho tambahan – seni dinding semula jadi menambah letupan organik dan tanah pada teres. Hiasan organik menyediakan tahap kelonggaran dan meditasi sebenar.

Reka Bentuk Rumah dengan Tapak Kecil

design rumah simple moden
source: www.houseplans.com

Anggun dan moden, pelan rumah kecil ini mempunyai gaya utama dengan tapak kecil. Tingkap besar mewujudkan suasana lapang di seluruh bahagian dalam dan ruang tamu yang luas membuka ke teres depan dan belakang untuk menjamu selera. Suite utama menawarkan akses terus ke teres.

design rumah simple moden
source: www.houseplans.com

Reka bentuk rumah yang lebih baru selalunya mempunyai bahagian luar segi empat tepat, garis bumbung rata atau condong, dan garisan yang sangat lurus. Panel kaca besar juga biasa dalam pelan rumah moden dan boleh membantu meningkatkan kecekapan tenaga. Dengan gaya neutral dan minimum yang tidak memerlukan sebarang hiasan yang rumit, pelan ini menonjol berbeza dengan reka bentuk yang lebih tradisional.

dalaman design rumah simple moden
source: www.houseplans.com

Rumah moden ini selalunya akan menampilkan skema warna monokromatik dengan rasa moden dan kekurangan hiasan. Sesetengah orang keliru dengan rumah moden, sementara yang lain menyukainya – semuanya bergantung pada citarasa peribadi. Ambil perhatian bahawa reka bentuk rumah moden dan seni bina kontemporari bukanlah perkara yang sama. Pelan rumah moden mempunyai seni bina moden, yang kita bincangkan di sini.

dalaman rumah simple moden
source: www.houseplans.com

Rumah kontemporari biasanya termasuk gabungan gaya popular, contohnya, pelan rumah kontemporari mungkin mempunyai susun atur terbuka moden tetapi luaran dengan ciri tradisional seperti kerja kayu. Jika reka bentuk kontemporari lebih mengikut keinginan anda, jangan risau. Anda akan menemui reka bentuk kontemporari di blog kami.

Reka Bentuk Rumah Kontemporari

design rumah simple kontemporari
source: www.bhg.com

Seni bina kontemporari mempunyai banyak definisi, menjadikannya sukar untuk mengklasifikasikannya secara ketat. Dengan ciri-ciri ini, mudah untuk anda mengenal pasti rumah kontemporari. Fasad rumah ini terdiri daripada papan kayu, stuko, dan tepi simen gentian untuk estetika moden. Melihat garis bumbung yang kukuh dengan garisan linear menjadikan rumah ini mempunyai kualiti lain, seperti kesederhanaan.

Reka Bentuk Rumah Ladang Kontemporari

rumah simple kontemporari
source: www.bhg.com

Rumah kontemporari ini mempunyai bumbung logam dan tepi kayu, untuk memberikan rupa seperti rumah ladang desa. Sebaliknya, garisan yang bersih dan bentuk yang ringkas membolehkan ia kelihatan bergaya seperti rumah moden.

Papan pepejal dipasang secara menegak, memberikan tekstur kayu semula jadi yang lebih terperinci.

Contoh Design Rumah Simple

Idea Rumah Moden
source
Design Rumah Simple Gambar
Source: www.pinoyeplans.com
Design Rumah Simple Terbaik
source
Gambar Rumah Simple
Source: markstewart.com

Reka bentuk rumah kecil menjadi lebih popular. Mereka boleh mengurangkan kos dan menjimatkan masa sambil meningkatkan jumlah masa lapang yang perlu anda luangkan untuk perkara lain.

design rumah simple juga cenderung untuk memberikan rasa keintiman dan keselesaan yang lebih besar daripada rumah yang lebih besar.. Saiz rumah baharu telah mengecil sejak 10 tahun lalu apabila orang ramai mula menyedari bahawa McMansions dengan saiz yang lebih besar adalah tidak praktikal atau menyeronokkan untuk didiami.

design rumah simple dua tingkat
source: www.selfbuildanddesign.com

Kami telah menunjukkan reka bentuk rumah yang ringkas dengan pelbagai model di atas. Anda hanya pilih mana yang sesuai dengan anda, tentukan reka bentuk dan kemudian cuba kira bajet untuk menjadikannya realiti. Jika anda telah menemui reka bentuk yang sesuai dan memerlukan idea lain untuk hiasan jubin bilik air cantik atau idea bilik tidur, lihat artikel lain pada blog kami.