Design Bilik Air Cantik

Reka bentuk bilik mandi boleh menjadi menakutkan bagi sesetengah orang. Banyak yang perlu difikirkan dan banyak keputusan yang perlu dibuat. Ia boleh menjadi sangat menggembirakan tetapi ia tidak semestinya. Panduan ini akan membantu anda bermula dengan betul dan membuat proses reka bentuk bilik air cantik dan simple anda selancar mungkin.

Design Bilik Air Cantik
Source: homerenovations.about.com

Design bilik air cantik adalah reka bentuk yang tidak perlu mahal. Terdapat banyak reka bentuk dan idea bilik air (bilik mandi) yang boleh anda gunakan untuk menjadikan bilik air di rumah anda kelihatan seperti satu juta dolar.

Idea Design Bilik Air Cantik
Source: www.architectureartdesigns.com
bilik air cantik dan simple
source: rumahauntylisa.com

Berikut ialah beberapa cara anda boleh mencipta reka bentuk bilik air yang cantik mengikut bajet anda:

  • Gunakan warna terang di bilik mandi. Ini akan menjadikannya kelihatan lebih besar daripada yang sedia ada dan lebih terbuka
  • Gunakan cermin untuk memantulkan cahaya dan mencipta ilusi ruang
  • Gunakan jubin kaca untuk memberikan ilusi tingkap, menambah cahaya semula jadi dan menjadikan bilik berasa kurang kotak
  • Pasang lampu LED untuk penyelesaian pencahayaan yang cekap tenaga
  • Pasang tab mandi dengan jet untuk berehat.
Design Bilik Air Cantik Moden
Source: thearchitecturedesigns.com

Reka Bentuk Bilik Air yang Sempurna untuk Setiap Gaya Hidup

Bilik air adalah tempat untuk refleksi peribadi, bersantai dan peremajaan. Ia adalah tempat perlindungan di mana seseorang boleh pergi untuk melarikan diri dari dunia dan menjaga diri mereka sendiri.

Deco Bilik Air
Source: homestratosphere.com

Terdapat pelbagai cara untuk mereka bentuk bilik air agar sesuai dengan gaya hidup anda, dan semuanya bergantung pada ruang yang anda ada di rumah anda. Bilik air simple dan cantik ialah yang paling banyak penggemar untuk saat ini.

Design Bilik Air Cantik Dan Simple
Source: www.lushome.com
Idea Design Bilik Air Cantik
Source: www.tileideaz.com

Pelbagai Jenis Reka Bentuk Bilik Air

Bilik mandi adalah tempat di mana kita menghabiskan banyak masa kita. Ia juga bilik dalam rumah yang paling kerap kami gunakan. Oleh itu, adalah penting untuk mempunyai bilik mandi yang sesuai dengan keperluan anda dan memberikan anda keselesaan yang sepatutnya.

Pelajari juga: Jubin Bilik Air Cantik

Contoh Design Bilik Air Cantik Semulajadi
Source: www.htrenovations.com
Design Bilik Air Cantik Moden
Source: inspirationseek.com

Pelbagai Jenis Reka Bentuk Bilik Air:

  • Reka Bentuk Bilik Air Tradisional: Reka bentuk ini sangat popular di Amerika. Ia termasuk tandas tertutup, singki dan pancuran mandian atau tab mandi. Tandas biasanya terletak berhampiran pintu masuk ke bilik manakala singki diletakkan di kedua-dua belahnya. Pancuran mandi atau tab mandi terdapat di satu hujung bilik dengan tirai untuk privasi atau pintu kaca jika dikehendaki.
  • Reka Bentuk Bilik Air Moden: Reka bentuk ini telah berkembang daripada bilik air tradisional dengan lebih fokus pada kebersihan dan kebersihan daripada gaya dan keanggunan. Mereka biasanya direka dengan ciri yang paling penting ialah pancuran mandian, sinki dan tandas. Reka bentuk ini telah berkembang daripada bilik mandi tradisional dengan lebih fokus pada kebersihan dan kebersihan daripada gaya dan keanggunan. Mereka biasanya direka dengan ciri yang paling penting ialah pancuran mandian, sinki dan tandas.
  • Reka bentuk bilik air Kontemporari: Reka bentuk ini adalah mengenai gaya, warna dan reka bentuk semasa; salah satunya. Bilik air kontemporari ialah gabungan antara idea bilik air moden dan tradisional.

Design Bilik Air Cantik Tradisional
Source: decormu.com
Design Bilik Air Cantik Rustik
Source: www.decorationlove.com

Merekabentuk Bilik Air Idaman Anda dengan Bajet

Mereka bentuk bilik mandi mengikut bajet boleh menjadi rumit. Anda perlu mengimbangi keperluan anda dengan had bajet anda.

Dalam artikel ini, kami akan meneroka idea pengubahsuaian bilik mandi bajet kecil yang boleh anda laksanakan untuk menjadikan bilik mandi anda lebih berfungsi dan cantik tanpa membelanjakan terlalu banyak wang.

Idea Design Bilik Air Cantik Dan Simple
Source: roohome.com
Idea Terbaik Design Bilik Air Cantik
Source: hunker.com

Berikut ialah beberapa idea pengubahsuaian bilik mandi bajet kecil yang boleh anda pertimbangkan:

  • Mengecat dinding dalam warna terang – Memasang lantai baharu dan mengecatnya dalam warna terang juga, atau menggunakan bahan yang murah seperti linoleum atau jubin vinil untuk lantai.
  • Menukar lekapan lama dengan yang baharu yang lebih bergaya dan kelihatan moden (terutamanya jika anda mempunyai tab mandi lama).
Design Bilik Air Cantik Simple
Source: unhappyhipsters.com
Design Bilik Air Cantik Dan Moden
Source: www.diyhous.com
Moden Design Bilik Air Cantik
Source: www.uk.roca.com

Petua Design Bilik Air

Bilik air yang indah adalah tempat yang mengalu-alukan kedua-dua badan dan minda. Reka bentuk, bahan dan reka letak boleh membuat perbezaan besar dalam perasaan anda apabila anda melangkah masuk. Terdapat banyak petua yang boleh anda gunakan untuk mereka bentuk bilik mandi anda sendiri yang cantik.

Diy Design Bilik Air Cantik
Source: easydiyandcrafts.com
Gambar Design Bilik Air Cantik Moden
Source: 800remodeling.com

Artikel ini mempunyai beberapa petua berguna yang boleh membawa anda ke bilik mandi yang cantik. Ia sepatutnya cukup besar untuk pergerakan Jika anda ingin menggunakan ruang dengan baik, adalah penting untuk mempunyai bilik yang membolehkan banyak pergerakan. Bilik mandi yang besar akan mendapat manfaat daripada mempunyai perincian aksen kecil seperti lilin atau cermin di lokasi strategik atau singki dan meja kaunter yang besar.

Hiasan Moden Design Bilik Air Cantik
Source: roohome.com
Idea Design Bilik Air Cantik
Source: roohome.com

Apabila anda mempunyai banyak ruang, ia menjadikan bilik kelihatan lebih besar dan kurang sesak. Jika anda ingin menggunakan ruang dengan baik, adalah penting untuk mempunyai bilik yang membolehkan banyak pergerakan. Bilik mandi yang besar akan mendapat manfaat daripada mempunyai perincian aksen kecil seperti lilin atau cermin di lokasi strategik atau singki dan atas meja besar.

Design Bilik Air Cantik Kecil
Source: www.diyhous.com
Design Bilik Air Cantik Luas
Source: www.diyhous.com
Design Bilik Air Cantik Mewah Terkini
Source: dwellingdecor.com

Contoh Bilik Air Cantik dan Simple

Bilik mandi ialah tempat di dalam rumah yang boleh memberi kesan mendalam terhadap perasaan anda. Ia boleh menjadi tempat bersantai, atau mungkin tempat anda bersiap sedia untuk bekerja pada waktu pagi. Reka bentuk bilik mandi yang cantik akan membantu anda mencipta ruang ideal anda.

Design Bilik Air Cantik Ringkas
Source: www.lasdiest.com

Langkah pertama dalam memulai design bilik air cantik anda ialah melihat susun atur semasa anda dan memutuskan perkara yang perlu diubah. Ini mungkin melibatkan mengalihkan lekapan sedia ada seperti tandas, singki atau tab mandi, atau mungkin melibatkan penambahan yang baharu seperti gerai pancuran mandian atau bidet. Sebaik sahaja anda tahu perkara yang perlu diubah, tiba masanya untuk mula memikirkan cara anda mahu ruang baharu anda berfungsi untuk keperluan anda dan keluarga anda.

Berikut adalah hiasan bilik air yang boleh dijadikan rujukan anda untuk menghias bilik air di rumah anda:

Gambar Design Bilik Air Cantik Kecil
Source: deavita.net
Diy Design Bilik Air Cantik Ringkas
Source: fullhomeideas.com

Reka bentuk bilik mandi adalah topik yang sukar. Terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan semasa mereka bentuk bilik mandi. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa peraturan yang perlu anda ikuti untuk menjadikan bilik mandi anda cantik dan ringkas.

Bagaimana dengan reka bentuk di atas? awak sukakannya? cari idea lain untuk reka bentuk bilik mandi terbaik di blog Deco Malaysia, juga cari idea dekorasi rumah yang cantik dan selesa.