Deco Ruang Tamu Moden

Ruang tamu adalah salah satu ruang terpenting di rumah anda. Ia adalah tempat anda berehat selepas hari yang panjang, menonton TV dan menghiburkan tetamu.

Oleh itu, penting untuk memastikan ruang tamu anda selesa dan bergaya.

Dalam catatan blog ini, kami akan membincangkan idea untuk deco ruang tamu moden yang akan membantu anda mencipta ruang yang sesuai untuk anda dan keluarga anda.

Kami akan merangkumi segala-galanya daripada perabot hingga aksesori, supaya anda boleh mencipta ruang yang bergaya dan berfungsi.

Deco Ruang Tamu Moden
Source: roohome.com

Bagaimana untuk Menjadikan Ruang Tamu Kelihatan Moden?

Salah satu cara paling mudah untuk menjadikan ruang tamu anda kelihatan moden ialah menyingkirkan mana-mana perabot lama dan ketinggalan zaman. Ini termasuk apa-apa yang sumbing, bernoda atau hanya hodoh.

Deco Ruang Tamu Elegant
Source: homify.ca

Perkara yang paling penting untuk diingat semasa menghias ruang tamu anda adalah untuk memastikan bahawa anda mempunyai tempat duduk yang cukup untuk semua orang yang akan menggunakannya. Ini bermakna anda perlu membeli perabot yang akan menampung semua tetamu anda dengan selesa.

Apa yang Membuat Reka BentukĀ Ruang Tamu Moden yang Cemerlang?

Idea Deco Ruang Tamu Moden
Source: www.homestratosphere.com

Ruang tamu adalah ruang awam dan ia harus direka sedemikian rupa sehingga dapat menampung perhimpunan orang. Ruang tamu bukan sahaja selesa tetapi juga mesra.

Beberapa faktor yang membuat reka bentuk ruang tamu moden sangat baik adalah:

 1. Susun atur yang direka dengan baik
 2. Warna yang betul untuk bilik kecil
 3. Perabot yang betul
 4. Pencahayaan yang betul
Kehidupan Yang Elegan Ke Dalam Reka Bentuk Kontemporari
Source: www.homestratosphere.com
Ruang Tamu Moden Los Angeles
Source: webneel.com

Ruang Tamu Moden Gaya San Francisco

Ruang Tamu Moden San Francisco
source: www.houzz.com

Inspirasi untuk konsep terbuka moden yang besar porselin ruang tamu ruang tamu di San Francisco dengan bar, dinding putih, perapian reben, perapian konkrit dan tv yang dipasang di dinding – foto oleh: Lisa Petrole.

Deco Ruang Tamu Peralihan Gaya Chicago

Deco Ruang Tamu Peralihan Chicago
source: www.houzz.com

Inspirasi untuk peralihan besar tertutup lantai kayu gelap dan lantai hitam ruang tamu pengubahsuaian di Chicago dengan dinding putih, tiada perapian dan dinding media.

Idea Deco Ruang Tamu Peralihan Chicago
source: www.houzz.com

Ruang dua tingkat yang terbuka ke dapur mempunyai perapian batu berbudaya dan niche kayu. Niche mendedahkan batu yang sedia ada sebelum pengubahsuaian.

Butiran Ruang Tamu:

 • Tetingkap gambar besar
 • Sofa, Definisi Dalaman
 • Poof, Luminaire
 • Artwork, Linc Thelen (Minyak pada Kanvas)
 • Sconces, Lighting NY
 • Jadual coffe, Perkakasan Pemulihan
 • Rug, Peti dan Barrel
 • Lampu lantai, Perkakasan Pemulihan
 • Penyimpanan di bawah lukisan, adat oleh Linc di tokonya.
 • Jadual sampingan, Mater
 • Lamp, Gantri
 • Siling shiplap putih dengan rasuk oak putih
 • Flooring adalah papan lebar kasar ek putih dan tertekan.

Contoh lantai kayu ringan konsep terbuka minimalis yang besar dan reka bentuk ruang tamu lantai kuning air di Chicago dengan dinding putih, perapian standard dan perapian batu.

Deco Ruang Tamu Moden Freddie Mo

Deco Ruang Tamu Moden Freddie Mo
source: www.houzz.com

Ruang Tamu berpusat di sekitar tempat api batu semula jadi, mewujudkan kawasan perhimpunan yang hangat. Foto oleh Gibeon Photography, Inspirasi untuk konsep terbuka moden yang besar dan lantai kayu gelap formal dan lantai coklat ruang tamu diubahsuai di Lain-lain dengan dinding kuning air, perapian standard, perapian batu dan tiada tv.

Apa yang Anda Perlu Tahu tentang Bahan Terbaik untuk Ruang Tamu?

Ruang tamu biasanya merupakan ruang yang digunakan untuk pelbagai tujuan. Ia boleh menjadi tempat untuk anda berehat dan berehat, serta menghiburkan tetamu. Oleh itu, adalah penting untuk mengingati reka bentuk ruang tamu anda apabila anda menghiasnya.

Reka Bentuk Ruang Tamu Yang Bergaya Menunjukkan Warna Moden
Source: roohome.com

Adalah penting untuk mempertimbangkan saiz ruang apabila menghias ruang tamu anda. Ruang kecil boleh menjadi sukar untuk bekerja dengan dan membuat kelihatan baik, tetapi ada beberapa cara yang anda boleh membuat ia berfungsi.

Idea Hiasan Ruang Tamu Moden Pertengahan Abad Yang Santai
Source: trendedecor.com

Sebagai contoh, jika anda mempunyai ruang kecil yang membuka ke bilik lain, maka pertimbangkan untuk membuka kawasan itu supaya ia berasa lebih besar daripada yang sebenarnya. Anda juga boleh menggunakan cermin atau seni di dinding untuk mencipta ilusi optik.

Akrilik Cermin Dinding Hiasan Seni 3D Diy Dinding Pelekat Hidup
Source: aliexpress.com

Gunakan Upholster Dinding Deco Ruang Tamu Moden

Gunakan Upholster Dinding Deco Ruang Tamu Moden
source: housebeautiful.com

Walaupun klasik dan abadi, ruang tamu ini oleh pereka dalaman Kevin Dumais juga mempunyai banyak keseronokan. Dari siling berwarna merah ke kusyen lantai baldu untuk tempat duduk tambahan dan karya seni yang berani, tiada perincian yang terlepas pandang. Untuk membuat bilik berasa lebih lembut dan intim, Dumais kerusi di dinding dalam kain kulit.

Idea Deco Ruang Tamu Berasa Ceria

Idea Deco Ruang Tamu Berasa Ceria
source: housebeautiful.com

Dari bantal yang suka bermain dan ottoman ke cermin gilt yang elegan dan dinding biru terang, ruang ini oleh Anna Spiro Design sesuai untuk malam-malam rendah dalam, atau lebih formal perhimpunan. Dan lampu kuning berlipat adalah apa yang benar-benar membuat ruang tamu berasa ceria dan selesa.

petua deco ruang tamu moden
source: housebeautiful.com

Petua untuk deco ruang tamu:

Sebelum anda mula menghias ruang tamu anda, ingat di mana anda berada. (Jika anda tinggal di rumah pantai kasual, skim reka bentuk anda akan kelihatan sangat berbeza dari ruang loteng perindustrian bandar, misalnya.) Di rumah pantai ini oleh aren’t & Pyke, pasukan reka bentuk memberi tumpuan kepada menyalurkan getaran tropika rumah pantai melalui motif yang menyeronokkan dan bahan kasual. Namun, mereka masih mempertahankan tampilan kecanggihan melalui upholsteri segar, karya seni yang indah, dan tata letak yang bijaksana. Bahawa dikatakan, jika anda seorang penyedut untuk kitsch dan ingin anda sentiasa pada masa pulau, menambah petunjuk dengan satu bahagian kenyataan, seperti kerusi rotan vintaj Hawaii-cetak.

Pasang Penyata Pencahayaan Atas di Ruang Tamu

pencahayaan deco ruang tamu moden
source: housebeautiful.com

Ingin pergi sedikit glam tanpa melihat terlalu showy? Masukkan aksen tembaga yang minimum, seperti meja kopi bingkai logam dan pencahayaan logam yang menarik perhatian. Ruang tamu ini juga merupakan cetak biru yang baik untuk menghias ruang kecil.

Walaupun hanya tiga barangan perabot adalah dua tempat duduk dan meja kopi kecil, lampu siling adalah semua yang diperlukan untuk membuat seluruh bilik berasa istimewa. Dengan cara itu boleh menjadi pilihan untuk deco ruang tamu moden rumah Anda.

Pilih Tempat Duduk yang Selesa

Tempat Duduk yang Selesa untuk deco ruang tamu moden
source: housebeautiful.com

Direka oleh Studio Razavi, apartmen Paris eklektik ini adalah udara segar. Bukan sahaja ia membuktikan bahawa anda boleh menggunakan mural kertas dinding dalam persekitaran minimalis (palet warna skala kelabu membantu), tetapi ia juga merupakan contoh yang sempurna bagaimana untuk mereka bentuk ruang tamu yang menyeronokkan dan santai, canggih dan formal.

Kuncinya? Tempat duduk perlu selesa, dan bahan perlu kasual tetapi bersih.

Idea Deco Ruang Tamu Moden

Berikut adalah contoh hiasan ruang tamu moden yang boleh anda tiru untuk ruang tamu di rumah anda. Tukar sedikit, mengikut keperluan anda dan menyesuaikan diri dengan kos yang anda ada.

Deco Ruang Tamu Berasa Ceria
source: apartmenttherapy.com
Deco Ruang Tamu Moden Idea
source: apartmenttherapy.com
Deco Ruang Tamu Moden Terang
source: apartmenttherapy.com

Berikan ruang tamu anda suasana yang jelas moden dengan perabot yang ringkas dan rendah. Pereka dalaman tidak & Pyke dipaku rupa di rumah Sydney perindustrian moden yang bergaya ini, seperti yang dipaparkan di We Are Scout. Bahan pentingā€”cari kulit, marmar, besi, dan sentuhan sentuhan sentuhan lain untuk memaku estetika moden dan minimum.

Petua Untuk Deco Ruang Tamu Moden
source: apartmenttherapy.com

Banyak idea untuk hiasan ruang tamu moden. Daripada beberapa rujukan yang kami tunjukkan, adakah sesuatu yang menarik minat anda?

Jika anda masih memerlukan konsep lain untuk deco ruang tamu moden, sila semak artikel kami yang lain, cari idea reka bentuk yang benar-benar mewakili keperibadian anda.